879 DAF CF militärlastbilar ska levereras till den belgiska armén. Den första överlämnades till generalmajor Thierry Esser och generallöjtnant Frédéric Goetynck av DAF:s ordförande, Harald Seidel. 879 DAF CF militärlastbilar ska levereras till den belgiska armén. Den första överlämnades till generalmajor Thierry Esser och generallöjtnant Frédéric Goetynck av DAF:s ordförande, Harald Seidel.

Första DAF CF militärlastbilarna till det belgiska försvaret

DAF Trucks levererade i dag de första militärfordonen av totalt 879 till det belgiska försvaret. Generalmajor Thierry Esser och generallöjtnant Frédéric Goetynck fick nycklarna från DAF Trucks vd, Harald Seidel. Överlämnandet ägde rum i DAF:s axel- och hyttfabrik i Westerlo i Belgien.

Beställningen från det belgiska försvaret består av 636 tvåaxlade lastbilar med 4 x 4-drivlina för allmänna transportändamål och 243 fyraxlade lastbilar med 8 x 8-drivlina för olika tillämpningar (tippning, containertransport och uppgifter där kran behövs).

40 procent av lastbilarna har bepansrade hytter som ger högt skydd för passagerarna under militära uppdrag.

Förberedelserna för leverans av de första 150 tunga lastbilarna till den belgiska armén (motordrivna brigaden och specialstyrkeregimentet) och den medicinska styrkan i det belgiska försvaret är på god väg.

DAF arbetar nära tillsammans med den tjeckiska fordonstillverkaren Tatra Trucks med CF militärlastbilarna. De har unik chassikonstruktion med allhjulsdrift och centralt lastbärande rör med oberoende hjulupphängning. Den oberoende fjädringen, det unika Tatra-chassit och det centrala däckpumpsystemet innebär oöverträffade terrängprestanda och exceptionellt bekväm körning, även i krävande terräng.

Lastbilarna drivs med en Paccar MX-11-motor på 10,8 liter (4 x 4) respektive Paccar MX-13-motor på 12,9 liter (8 x 8) med effekt på 300 kW/410 hk respektive 340 kW/460 hk.
Den minskade höjden är en annan stor fördel för CF militärlastbilarna. Totalhöjden överskrider aldrig fyra meter, inte ens vid transport av transportcontainrar på 20 fot.

De icke-bepansrade hytterna för CF militärlastbilarna tillverkas från början till slut på DAF-fabriken i Westerlo. Inredningen i de toppmoderna bepansrade hytter som tillverkas av Tatra Defence Vehicles tillverkas också i Westerlo. Reglagen är samma i båda typerna av hytt, vilket gör att förarna enkelt kan växla mellan olika fordonstyper.

DAF kommer att samarbeta med det belgiska försvaret för att tillhandahålla underhåll för CF militärlastbilarna. Det belgiska DAF-återförsäljarnätverket kommer att spela en avgörande roll, med särskilda supportcenter i Houthalen och Grâce-Hollogne. För underhåll utanför Belgien ansvarar DAF:s återförsäljarnätverk med fler än 1 100 anläggningar över hela världen och DAF International Truck Service-supportteamet. DAF:s återförsäljarorganisation kommer att få support från Paccar Parts för utmärkt reservdelstillgänglighet.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-12 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Belgisk Militär Bepansrade Fordon DAF DAFm Försvarsfordon Militärfordon Specialstyrkeregomet