Johannes Winberg med den elektriska Volvo lastbilen. Johannes Winberg med den elektriska Volvo lastbilen.

Budi säljer första begagnade el-lastbilen

En ny marknad växer fram när även de tunga elfordonen kommit ut på andrahandsmarknaden. Den gröna auktionssajten Budi annonserar i dagarna ut den första begagnade helelektriska lastbilen för auktion. ”Det är positivt för både klimatet och marknaden att du som vill köpa begagnat nu kan välja eldrivna alternativ”, säger Budis grundare Johannes Winberg.

Först ut är en Volvo FE Electric som är en treaxlig lastbil med en totalvikt på upp till 27 ton. Den har en räckvidd på upp till 200 kilometer vid en laddning och lämpar sig bland annat för krävande stadstransporter som avfallshantering, lätta anläggningsarbeten och varuleveranser.

Budi Auktioner har sedan starten 2020 vuxit snabbt och är idag en rikstäckande aktör, som säljer över 250 lastbilar om året. Bilarna kommer från bankåtertåg, konkurser eller kunder som bara vill ha hjälp med att sälja sina objekt till bästa marknadspris.

Huvudkontoret ligger i Bromma, men man har idag auktionsmäklare, servicecenter och uppställningsplatser runt om i landet. Budi samarbetar med elva fullskaliga anläggningar för lastbilar och entreprenadmaskiner, där man gör tester och förbättringsåtgärder på de objekt på produkter som kunder vill sälja eller köpa.

Om artikeln

Publicerad: 2022-11-21 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Begagnatmarknad Budi Ellastbil Lastbilsauktion