Foto: Viktor Holm Foto: Viktor Holm

Sandahls nominerade till Klimatrådets Klimatpris

Sandahls har nominerats till Klimatrådets Klimatpris 2022. Klimatprisutdelningen är en del av Klimatveckan – en årlig vecka där Länsstyrelsen i Jönköpings län uppmärksammar klimatfrågan och visar på goda exempel från länet.

Årets tema för Klimatveckan är “klimatsmart näringsliv”. Motiveringen lyder:
”Sandahlsbolagen är nominerade för sina stora investeringar i biogaslastbilar och satsningar på mer gröna godstransporter.”

Sandahls har höga ambitioner inom hållbarhet och arbetar ständigt för att utvecklas och bli bättre. Alla delar av verksamheten ingår i hållbarhetsarbetet, som har sin utgångspunkt i FN:s Globala mål. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
– Vi är stolta och hedrade över att Klimatrådet ser och uppskattar Sandahls satsningar inom hållbarhet. Biogaslastbilar, gröna tåglinjer och klimatsmarta, multimodala transportlösningar ligger alla i linje med Sandahls höga ambitioner, säger Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik.

– Men vi nöjer oss inte med detta, vi har anslutit oss till FN:s Globala mål och arbetar kontinuerligt för att identifiera förbättringspotentialer i alla delar av verksamheten inom miljömässig hållbarhet, social hållbarhet och hållbar bolagsstyrning, tillägger Mikael.

Sandahls är en av tre nominerade finalister till Klimatrådets Klimatpris. Årets klimatpris delas ut av landshövding Helena Jonsson under Klimatkonferensen på Elmia den 20/10. Vinnaren får en gjuten plakett av återvunnen aluminium, tillverkad i Jönköping.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-04 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Jönköping Klimatpriset Klimatrådet Miljö Sandahls