Hedin Trucks bygger ny lastbilsanläggning i Linköping

Hedin Trucks offensiva satsning fortsätter – i dagarna inleds bygget av en ny lastbilsanläggning i Linköping.
- Här kommer vi att ha en toppmodern serviceanläggning med försäljning av både nya och begagnade lastbilar, säger Christoffer Dirmark, regionchef på Hedin Trucks.

I vintras köpte Hedin Mobility Group Tecto Trucks i Markaryd, som är auktoriserad servicepartner för Mercedes-Benz transportbilar och lastbilar samt DAF lastbilar.

Hedin Trucks, en dedikerad lastbilsdivision inom Hedin Bil, blev därmed en av Sveriges större lastbilsaktörer redan från start.
– Vårt mål är att växa och renodla lastbilsaffären både i Sverige och övriga Europa och ett steg på vägen är den anläggning vi nu bygger i ett perfekt läge utmed E4:an med infart vid Linköping Östra, säger Christoffer Dirmark.

I den nya anläggningen kommer Hedin Trucks även att erbjuda arbete med el-lastbilar och har tillgång till laddstation för tunga fordon.
– Tvåvåningsbyggnaden uppförs av Hedin Groups eget byggbolag Tuve Bygg och blir över 2 200 kvadratmeter stor med en kontorsdel och showroom i två plan. Vi bygger fem genomgående skepp på över 30 meter vardera, så vi kommer att ha gott om resurser för att kunna serva lastbilar och efterfordon.

Den nya lastbilsanläggningen innebär samtidigt att ett tiotal nya arbetstillfällen skapas.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-18 12:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Hedin Trucks Linköping