Bilinspektör Mats Larsson (t vä) och trafikpolis Niclas Leidhem tog emot Andreas Carlson (KD) på kontrollplatsen i Heberg när Proffs var på plats. Foto: Göran Rosengren/arkiv Bilinspektör Mats Larsson (t vä) och trafikpolis Niclas Leidhem tog emot Andreas Carlson (KD) på kontrollplatsen i Heberg när Proffs var på plats. Foto: Göran Rosengren/arkiv

Andreas Carlson Sveriges nya infrastrukturminister

Sveriges nya infrastrukturminister heter Andreas Carlson (KD). Andreas har under lång tid visat ett stort intresse för vägtransporter genom att frekvent ha synts i branschrelaterade frågor ”ute på fältet”.

Andreas Carlson, ursprungligen från Mullsjö, har varit politiskt aktiv inom Kristdemokraterna sedan 2006. Han valdes till vice distriktsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) i Jönköpings län i början av 2007, en post han sedan hade i tre år fram till 2010. Han var även ledamot av kommunfullmäktige i Mullsjö åren 2006–2014*.

Carlson har varit Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen från 16 juni 2015 till 26 september 2022 samt partiets rättspolitiska talesperson*.

Andreas Carlson har tidigare berättat för tidningen Proffs att han har åkt mycket lastbil med sin pappa, som är lastbilschaufför. Det finns även åkeriägare i släkten. Och han kan dessutom polisorganisationen på sina fem fingrar.
– Jag sitter även i Polismyndighetens insynsråd, förklarade han när vi träffade honom på polisens kontrollplats i Heberg för några år sedan.

Det var för övrigt en motion från Andreas som gjorde att tidsbegränsningen för klampning utökades från 24 till 36 timmar. Däremot blev det inte riktigt som han ville.
– Förslaget från mig var att klampen skulle sitta kvar så länge som behövdes, tills man betalat och åtgärdat problemet, sade han till Proffs.

Proffs har för avsikt att intervjua Andreas Carlson för att lyssna hur han avser att agera för att förbättra villkoren för vägtransportbranschen under mandatperioden.

*Källa: Wikipedia

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-18 11:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Andreas Carlson Infrastrukturminister Kristdemokraterna Politik Regeringsförklaringen