Med 129 poäng segrade Isak Lundqvist i den första kvaltävlingen till Yrkes-SM. Foto: TYA Med 129 poäng segrade Isak Lundqvist i den första kvaltävlingen till Yrkes-SM. Foto: TYA

Isak vann kvaltävlingen till Yrkes-SM i Lycksele

Igår avgjordes den första kvaltävlingen, för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Lycksele och vinnaren heter Isak Lundqvist och går sista året på Björknäsgymnasiet inriktning transport i Boden. Med 129 poäng har Isak nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Karlstad 2024. På andra plats kom Emma Johansson, Lapplands gymnasium i Gällivare med 126 poäng.

På en hedrande tredje plats placerade sig Viktor Stenman från Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå med 125 poäng.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.

Hela resultatlistan kan du se här (pdf).

Isak Lundqvist, Björknäsgymnasiet (i mitten) placerade sig på förstaplats. På andra plats kom Emma Johansson, Lapplands gymnasium i Gällivare och på tredje plats placerade sig Viktor Stenman från Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå. Foto: TYA

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-08 07:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Björknäsgymnasiet Isak Lundqvist TYA Yrkes-SM