EB Road Cargo fortsätter att satsa på biogasbilar. Med leveransen av de nya Iveco Daily gör att man numera har 13 bilar från Iveco i fordonsflottan. EB Road Cargo fortsätter att satsa på biogasbilar. Med leveransen av de nya Iveco Daily gör att man numera har 13 bilar från Iveco i fordonsflottan.

EB Road Cargo miljösatsar med biogasbilar från IVECO

Att framtidssäkra en fordonsflotta sker inte över en dag och kräver att man är villig att investera i bättre lösningar som håller över tid. Åkeriföretaget EB Road Cargo anpassar sin fordonsflotta efter kundernas önskemål och nu går investeringarna en grönare väg då man det senaste året har bytt ut ett flertal bilar inom distributionstrafiken till transportbilar som körs på biogas, däribland 13 stycken från Iveco.

Transportbranschen är under förändring och miljökraven ökar. Fler och fler kundsegment ställer krav på fler gröna alternativ och därför är det viktigt för åkeriföretagen att agera därefter med investeringar på fossilfria transportlösningar.

EB Road Cargo är ett privatägt svenskt åkeriföretag med verksamhet på tolv orter från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Åkeriet, som har omkring 350 anställda och en flotta på 230 bilar, har länge arbetat för att kunna erbjuda sina kunder fossilfria transportmöjligheter.

Därför har de nu köpt ytterligare tre biogasbilar från Iveco i form av två Iveco Daily på 3,5 och 7,2 ton samt en Iveco Eurocargo på 12 ton som läggs till flottans existerande tio Iveco biogasbilar.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-19 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Biogas Biogaslastbil Citytrafik Distributionstrafik EB Road Cargo Godstransport Iveco