Foto: Trafik Göteborg Foto: Trafik Göteborg

E6-trafik påverkas vid Kallebäcksmotet

Helgen den 30 september till den 2 oktober stängs körfält på E6 i båda riktningar mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet. Störst påverkan blir det för norrgående trafik – trafikanterna får räkna med köer, varnar Trafik Göteborg.

Mitträcket på E6 mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet ska förstärkas, vilket påverkar trafiken i båda riktningar från fredagen den 30 september klockan 19.00 till måndagen den 3 oktober klockan 06.00.

Störst påverkan blir det för E6-trafiken i norrgående riktning då antalet körfält minskas ner från tre till ett – detta gäller även för trafiken från väg 40 mot E6 norrut i Kallebäcksmotet. Bilister får räkna med uppemot cirka 15 minuter längre restid när det är som mest trafik.

I södergående riktning minskas antalet körfält ner från tre till två, vilket drabbar E6-trafiken mot Mölndal men även de som ska svänga av mot väg 40 i Kallebäcksmotet.

Ett tips till bilisterna är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan man se var köerna är just nu.

Under samma helg stängs Götatunneln från centrum mot Järntorget, vilket innebär att trafiken leds om på lokala gator från Stationsmotet till Järntorgsmotet. Dessutom råder begränsad framkomlighet genom Tingstadstunneln sedan april i år.

Klicka på bilden för förstoring.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-29 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: E6 Göteborg Kallebäck Trafik Göteborg Trafikstörningar