Foto: Waberer's, Proffs/arkiv. Foto: Waberer's, Proffs/arkiv.

Att köra för Waberer’s – en ”dröm som går i uppfyllelse”

Den första indiske lastbilschauffören som arbetar för det ungerska åkeri- och logistikföretaget Waberer's har sagt att det är en "dröm som går i uppfyllelse" att få köra en Volvo-lastbil för företaget.

I ett inlägg på sin LinkedIn-profil med titeln ”När dröm blir verklighet” (When dreams become true), skriver den indiske lastbilschauffören: ”Tack för att ha fått en möjlighet hos Waberer’s International och den första körningen i Ungern med den mest bekväma Volvo Trucks och gardintrailer.”

Han fortsätter: ”Det var en fantastisk upplevelse med András Dávid (Transport Manager på Waberer’s International). Känner mig stolt över att jag som första indiska förare har fått chansen att köra på för Waberer’s.”

Chauffören kommer till Waberer’s med 4 års erfarenhet av att köra i Indien för den multinationella biltillverkaren Ashok Leyland. Enligt hans LinkedIn-sida kommer han nu att transportera varor till Storbritannien och runt om i EU.

Om utbildningen säger chauffören att utbildarna är väldigt vänliga och utbildar perfekta förare för de europeiska vägarna med sin klokhet och erfarenhet.”Jag önskar dem allt det bästa för att möjliggöra kommande indiska förare att leverera den bästa prestandan på vägen.”

Chaufförens inlägg delades på Linkedin av hans nya arbetsgivare som grstulerade honom till att ha slutfört sin omfattande utbildning.

Det var tidigare i år som Waberer’s berättade att de skulle anställa 79 indiska förare och tre transportledare och den aktuella föraren är först ut på vägarna, skriver trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-01 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Indiska Förare speditör Ungern Waberers