Jonas Hehrne och Magnus Almquist. Jonas Hehrne och Magnus Almquist.

Training Partner inleder samarbete med Motorbranschcollege

Training Partner, som är leverantör av utbildningar inom bland annat fordonsteknik till bilverkstäder, bil- och lastbilsmekaniker samt grundutbildar besiktningstekniker, väljer att inleda ett långsiktigt samarbete med Motorbranschcollege. Ett flertal aktiviteter kommer att genomföras i syfte att utveckla certifierade skolor.

– Vi är mycket stolta att kunna erbjuda Training Partners kompetens, nätverk, utbildningar och lokaler till fordonstekniska gymnasieskolor som är Motorbranschcolllege. Vi kommer också engagera oss i certifierade skolor i vårt närområde, allt i syfte att bidra till en säkrad kompetensförsörjning till motorbranschen, säger Magnus Almquist, vd Training Partner.

Kompetensutveckling av yrkeslärare är centralt för att kunna utbilda morgondagens mekaniker. Det är ett av kriterierna som certifierade Motorbranschcollege arbetar med.
– Genom samarbetet kan lärare på certifierade Motorbranschcollege ta del av Training Partners öppna utbildningar i allt från teknik och praktisk verkstadsjuridik till el, elektronik och avancerad förarutbildning till förmånliga villkor, förklarar Magnus.

Som ytterligare ett led i samarbetet kommer rektorer och lärare på certifierade Motorbranschcollege bjudas in till en nätverksträff hos Training Partner i syfte att skapa ytterligare möjligheter till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.
– Det är betydelsefullt för våra skolor att få vara på plats hos Training Partner i Drivelab i Arlandastad och de moderna utbildningslokaler där många yrkesverksamma mekaniker genomför utbildningar varje år. Ett nära samarbete med företag som erbjuder utbildningar inom fordonsteknik är centralt för att våra certifierade skolor ska utvecklas, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege.

Idag finns 24 certifierade Motorbranschcollege vars syfte är att bidra till att höja kvaliteten och statusen på de fordonstekniska gymnasieutbildningarna. Motorbranschcollege är ett samarbete mellan Transportföretagen och IF Metall.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-10 10:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsmekaniker Motorbranschcollege Training Partner Utbildning