Från vänster: Årets unga företagare i Järfälla; Mikael Mathessis och Simon Nader, Lena Pramer ordförande i Företagarna, Årets företagare Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri samt kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M) Från vänster: Årets unga företagare i Järfälla; Mikael Mathessis och Simon Nader, Lena Pramer ordförande i Företagarna, Årets företagare Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri samt kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M)

Wiklunds Åkeri AB Årets företagare i Järfälla 2022

Wiklunds åkeri AB utses till Årets företagare i Järfälla 2022, bland annat för sin logistiklösning i Barkarbystaden. Till årets unga företagare utsågs Fisk & skaldjursbilen. Utmärkelserna är ett årligen återkommande samarbete mellan Företagarna och Järfälla kommun.

Järfälla kommun arbetar målmedvetet med att förbättra företagsklimatet i kommunen och har de senaste åren klättrat i SKR:s ranking över kommunernas service till företagen. En viktig del i detta arbete är att uppmärksamma och motivera lokala företag.

Årets företagare och Årets unga företagare är hederstecken till enskilda företagare som under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och samhället i övrigt. Priset delades ut på en företagarfrukost den 17 maj.

Att dela ut priset till Årets företagare och Årets unga företagare är ett av de finaste uppdragen man har som kommunstyrelsens ordförande, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla och ordförande i juryn för Årets företagare.
– Det är alltid lika högtidligt och roligt att få vara med och överraska de ovetande vinnarna. Wiklunds Åkeri AB är ett företag som, med sin logistiklösning, på ett mycket bra sätt bidrar till att hela Barkarbystaden kan växa och utvecklas på bästa möjliga sätt, säger hon.

Motivering
Med Tommi Pettersson och Curt Wiklund i spetsen har det anrika företaget Wiklunds Åkeri till sin redan breda verksamhet inom transport, lagring och avfallshantering adderat en logistiklösning i världsklass i och med styrningen av byggtransporter till Barkarbystaden. Fram till 2032 beräknas 488 000 byggtransporter anlända Sveriges största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt, vilket ställer höga krav på att Wiklunds Åkeri gör logistik enkelt. Men förutom enkla och optimerade logistikflöden så arbetar Wiklunds Åkeri även aktivt för en grön omställning och för trygga och säkra arbetsplatser. Under Tommis och Curts ledning går Wiklunds Åkeri mot nollutsläpp från den över 160 fordon stora transportflottan, bidrar till omställning till cirkulära materialflöden och investerar i egna solceller. Med sitt gedigna kunnande, långa erfarenhet och uttalade serviceinriktning är Tommi och Curt värdiga representanter för ett transportföretag som hör framtiden till.”

Priset för Årets unga företagare gick till Fisk & Skaldjursbilen som drivs av Simon Nadert och Mikael Mathessis med motiveringen ”Simon Nader och Mikael Mathessis har visat att det genom engagemang, affärsmannaskap och visioner är möjligt att ta sin affärsidé från gymnasiets kurser i Ung Företagsamhet till dagens Fisk & Skaldjursbilen i Stockholm AB, en verksamhet som omsätter 19 miljoner kronor och har 13 anställda. Fisk & Skaldjursbilen agerar sedan 2013 länken mellan kunden och havet och erbjuder kunder i större delen av Sverige hemleveranser av fisk och skaldjur. Utöver huvudkontor och lager i Järfälla finns även filialer i Karlskrona, Leksand och Sundsvall. Förutom den stora framgång Simon och Mikael gjort med Fisk & Skaldjursbilen så tar de också ett stort ansvar för kommande generationer av unga företagare genom att aktivt bidra med mentorskap, föreläsningar och stipendier. Allt detta gör Simon och Mikael till goda förebilder för unga företagare och fina ambassadörer för Järfälla.”

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-23 09:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Företagare Årets Unga Företagare Byggtransporter Fisk och skaldjur Järfälla transporter