Foto: Waberer's/Proffs arkiv. Foto: Waberer's/Proffs arkiv.

Waberer’s fortsätter att växa med Gyarmati Trans

Företaget meddelar att man tar över kundbasen hos Gyarmati Trans Kft. Det kommer att generera över 1 miljard HUF (cirka 2,6 miljoner euro) i årliga intäkter för det regionala kontraktslogistiksegmentet i Waberer's Group.

Nyligen berättade vi om att Waberer’s anställer nästan 80 förare från Indien och för ett par veckor sedan tillkännagav Waberer’s en nyemission värd 111 miljoner euro i syfte att bygga lager, finansiera lokala förvärv, förnya fordonsflottan samt refinansiera befintliga lån.

Enligt tillkännagivande rörande Gyrmatri Trans, kommer verksamheten som ska tas över att fokusera på kyllager och transportaktiviteter i östra Ungern och betjänar livsmedelsindustriföretag främst inom köttsektorn.

Transaktionen förväntas avslutas i början av det tredje kvartalet 2022, när standardgranskningen av den ungerska byrån för ekonomisk konkurrens är klar.

Det familjeägda distributionsföretaget Gyarmati Trans som har varit verksamt i snart 37 år, har en flotta på 85 kylfordon och mer än 100 anställda. Företagets grundare och vd Dezső Gyarmati, kommer att vara ”personligt involverad i fusionsprocessen” i ytterligare tre år, säger Waberers officiella uttalande om förvärvet skriver Trans Info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-02 10:08
Kategori: Nyheter
Taggar: Gyarmati Trans Investering Kyltransporter Nyemission Waberers