Ny linje mellan Riga och Södertälje Hamn

Med närhet till infrastruktur, Stockholm och Mälardalen ligger Södertälje Hamn unikt placerad i en av Sveriges mest expansiva regioner. Nu öppnar Scandic Line ny linje mellan Riga och Södertälje Hamn.

The Gateway to the Greater Stockholm Region.
– Vi har länge sökt efter ett upplägg som knyter samman Södertälje hamn med Baltikum. Vi är porten mot Stockholm/Mälardalen och ser stor potential med en godslinje mellan Riga och oss, säger Per Fredman, vice vd, marknad och försäljning Södertälje Hamn.

Södertälje Hamn är del av en global transportkedja och hanterar stora volymer av gods årligen – exempelvis står bolaget för en tredjedel av Sveriges nybilsimport. Hamnen är en effektiv och flexibel länk mellan sjö-, land- och järnvägstransporter i Mälardalsregionen.

Nu öppnas alltså en ny linje mellan Riga och Södertälje. Det är Scandic Line med fartyget MIDAS som kommer att trafikera sträckan tre dagar i veckan. Fartyget kommer frakta husmoduler, lastbilar och bilar, byggmaterial och annan typ av så kallad RoRo last (Roll on/Roll off).
– Vi jobbar ständigt för att öka volymerna i hamnen och för att utveckla affären. Vi har ett antal projekt på gång och det känns jättebra att vi är i gång med denna linje nu, avslutar Per Fredman.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-27 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Landtransporter Miljö Roro-fartyg Sjöfrakt Södertälje Hamn Tågtransporter