Foto: Genre. Foto: Genre.

20 miljoner pund för säkra rastplatser i UK

Den brittiska regeringen har upprättat en fond på 20 miljoner pund som kan sökas för iordningställandet av säkra rastplatser för lastbilschaufförer så de kan sova lugnt, duscha och äta.Foto: Genre.

Den brittiska regeringens avdelning Dft, Department för Transport, tillhandahåller nu 20 miljoner pund för operatörer av truck stops för att förbättra säkerheten, belysningen och tillgången till sanitära faciliteter för förare.

Transportminister Baronessa Vere säger att det är viktigt att lastbilsförare känner sig säkra och bekväma var de än stannar.

Ken McMeika, vd för Moto Hospitality säger att de ser fram emot att söka pengar från fonden på 20 miljoner pund.
– Det skulle göra det möjligt för oss att påskynda våra planer för ökad säkerhet samt öka antalet anläggningar med sanitära faciliteter, säger han.

Mags Simpson, chef för policys i Logistics UK, säger att detta är ett viktigt nyckelarbetet för att förbättre för dem som har uppdraget att hålla landet igång med alla nödvändiga varor.
– De behöver säkra platser där de kan ta sina lagstadgade raster och även kunna ha tillgång till badrum och mat, säger hon.

RHA välkomnar investeringen, men säger också att mer behöver göras för att öka parkeringsutbudet. Tom Cornwell, ledare för infrastruktur och operatörslicenser, säger att man tror att det behövs ytterligare 11 000 säkra parkeringsplatser och att man är fast beslutna att ta itu med den bristen genom att arbeta med myndigheter, industri och tjänstemän, skriver Transport News.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-09 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Det Fond Infrastruktur Logistics UK Moto Hospitality Rastplats RHA Säkra Rastplatser