SolarOnTop accelererar ”solariseringen” av logistikbranschen

Hållbara transporter blir allt mer ett prioriterat krav banar det väg för solenergin in i transportbranschens lastbilsflottor runt om i Europa. IM Efficiency har nyligen lanserat sin SolarOnTop-teknik för att minska lastbilarnas bränsleförbrukning och har, för att kunna växa och utvecklats, nyligen fått nya likvida medel genom Rockstart, TechFund One och andra investeringsbolag.

Rockstart, TechFund One och befintliga investerare bildade ett syndikat för den tekniska uppskalningen. IM Efficiency deltar även i programmet Rockstart Energy våren 2022 för att ytterligare påskynda utvecklingen.

El är en viktig aspekt av dagens lastbilar även i konventionella diesel- och LNG-drivna lastbilar. Tunga fordon förbrukar en stor mängd el som genereras av generatorn. IM Efficiency säger att deras SolarOnTop kan minska fordons bränsleförbrukning med mer än 5 procent.

Med tekniken som kommer med SolarOnTop blir fordonen och släpen mobila solparker vilket minskar kostnader och utsläpp än med solpaneler som är anslutna till nätet. IM Efficiency vill ”solarisera” den europeiska logistikindustrin för att möta de ambitiösa koldioxidmålen marknadens aktörer har satt upp.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-02 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Elektrifiering IM Efficiency Logistik Rockstart Solenergi Solpaneler SolrOnTop TechFund One