Foto: Proffs/arkiv.P Foto: Proffs/arkiv.P

Bridgestone stoppar all export till Ryssland samt all produktion

Under de senaste veckorna har Bridgestone blivit djupt påverkade av kriget i Ukraina och dess inverkan på många oskyldiga människor inklusive deras egna anställda och partners. De fördömer all form av våld och hoppas att freden snabbt kan återupprättas. Deras primära bekymmer i denna kris är säkerheten för de anställda och deras familjer.

Bridgestone har noggrant utvärderat effekterna av denna utmanande situation. Som ett resultat har de beslutat att avbryta sin tillverkning i Ryssland, tills vidare. Beslutet träder i kraft idag den 18 mars efter nödvändiga förberedelser. Företaget har också beslutat att frysa alla nya investeringar och stoppa all export till Ryssland med omedelbar verkan.

De fortsätter att ta hand om sina mer än 1000 anställda i sin produktionsanläggning för personbilsdäck i Ulyanovsk samt på försäljningskontoret. Därför kommer de att stötta sina anställda ekonomiskt vid denna tidpunkt.

När situationen utvecklas kommer Bridgestones globala och regionala ledning att fortsatt noggrant övervaka situationen och flexibelt anpassa planerna när det behövs. De förväntar sig att produktionen utanför Ryssland förblir stabil under de kommande veckorna.

De senaste veckorna har förändrat världen och mer än två och en halv miljoner människor har redan flytt från sina hem. Många av Bridgestones anställda har deltagit i spontana volontäraktiviteter för att stödja flyktingarna från Ukraina. Bridgestone EMIA har gjort en donation på 1 miljon euro till Röda Korset, utöver de 2,5 miljoner euro som donerats av Bridgestone Corporation till UNHCR (kontoret för FN:s flyktingkommissariat) och man kommer att fortsätta att utvärdera hur msn kan hjälpa till att lindra den humanitära krisen.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-18 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bridgestone Däcktillverkare Flyktingar Krig Ryssland Ukraina