Äntligen är Elmia Wood tillbaka. Äntligen är Elmia Wood tillbaka.

Elmia Wood skogsmässa äntligen tillbaka

Den 2-4 juni 2022 arrangeras världens ledande skogsmässa Elmia Wood igen söder om Jönköping. Elmia ser fram emot att välkomna utställare och besökare från stora delar av Europa för att uppleva mässan som kommer ha fokus på framtidens innovativa och hållbara skogsbruk.

Platsen är återigen den fantastiska och mångsidiga skogen i Bratteborg söder om Jönköping. Elmia Wood är en heltäckande mässa och mötesplats för skogsägare, entreprenörer, skogstjänstemän och alla andra med intressen i skogen. Här finns möjlighet att se de senaste produktnyheterna, ta del av innovationer och ny kunskap samt skapa möjligheter för nya affärer.

Skogsbruket står inför komplexa utmaningar med skogsskador och barkborrar, ökat behov av avverkning samtidigt som många förespråkar stående skog som koldioxidbindare.
– Av det följer bland annat att många skogsägare idag frågar sig hur de ska bruka sin skog i framtiden, säger Anders Roman på Elmia.

Senaste tiden har skogens värde och hur skog ska brukas och vårdas, debatterats hårt och det är tydligt att skogens alla olika intressenter behöver en mötesplats säger Anders Roman vidare.
– Därför satsar vi även på diskussioner och paneldebatter från scen, fortsätter han. Roman nämner EU:s taxonomi, klimatet, biologisk mångfald och fossilfritt skogsbruk som några ämnen som kommer diskuteras. På scenen kommer en moderator och olika gäster få möjligheter till intressanta diskussioner som besökarna kan ta del av, säger han.

Nu arbetar man intensivt med mässan och ser verkligen fram emot att få genomföra Elmia Wood 2022.
– Här finns produkterna och kunskaperna samlade, avslutar Anders Roman.

Biljetterna kommer inom kort att släppas på Elmia Woods hemsida.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-01 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elmia Wood Jönköping Miljö Skogsbruk Skogsmässa Timmertransport