Tillsammans med kunder har DAF Trucks inlett ett omfattande fälttest som sista fasen i utvecklingen av en helt ny generation distributionslastbilar. Foto: DAF Tillsammans med kunder har DAF Trucks inlett ett omfattande fälttest som sista fasen i utvecklingen av en helt ny generation distributionslastbilar. Foto: DAF

DAF inleder fälttest av nya generationens distributionslastbilar

Tillsammans med kunder har DAF Trucks inlett ett omfattande fälttest som sista fasen i utvecklingen av en helt ny generation av distributionslastbilar. De kommer att dela "DNA" med den nya generationen av lastbilar av typen XF, XG och XG⁺.

Lanseringen av den nya generationens lastbilar av typen XF, XG och XG⁺ har varit en stor succé i hela Europa. Efter de första provkörningarna fick serien utmärkelsen ”International Truck of the Year 2022”, det skriver Nordic Truckcenter i ett pressmeddelande.

Nästan 20 000 enheter hade beställts innan produktionen inleddes officiellt i början av november förra året, vilket innebär att de här tre lastbilarna slog alla rekord i den 93-åriga historian som den nederländska lastbilstillverkaren har bakom sig.

De fälttestade ”nya generationens” DAF-distributionslastbilarna har samma plattform som de prisbelönta nya långdistanslastbilarna och tunga lastbilarna. De är de första kommersiella fordonen som har utvecklats med utgångspunkt från de nya europeiska förordningarna för vikt och mått.

DAF kommer att presentera sin nya generation av distributionslastbilar under andra halvan av året.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-08 12:58
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Distributionsfordon Produktnyheter