Tommy Magnusson hoppas nu att åkeriet tar sitt ansvar och att alla gör rätt för sig. Nu hoppas han bli återställd. Foto: Privat. Tommy Magnusson hoppas nu att åkeriet tar sitt ansvar och att alla gör rätt för sig. Nu hoppas han bli återställd. Foto: Privat.

Chauffören som körde på bärgaren har tagit timeout tills vidare

Bärgaren Tommy Magnusson blir påkörd av en lastbil under ett uppdrag. Nu vet han inte om han kommer att bli helt återställd. Och hur kommer det att bli med ersättningar? Kommer han att våga stå ute på de stora vägarna igen? Lastbilen tillhör Østby Transport i Danmark där man beklagar det inträffade.

Den 12 januari vid 17.30-tiden är bärgare Tommy Magnusson ute på ett uppdrag på E6 nära Dingle, riktning mot Göteborg. I slutet av en mycket lång raksträcka med fri sikt, står en personbilist som har fått bränslestopp och behöver hjälp. Tommy parkerar sitt fordon, med alla blinkljus påslagna, framför bilen för att dra upp den på grinden eftersom han redan har en bil på flaket.

När han sträcker sig in i bilen för att lägga växeln i p-läge, kommer det danska ekipaget och kör först in i personbilen och vidare in i Tommys fordon.
– Jag hinner inte reagera. Jag hör inga bromsljud. Ingenting. Det bara smäller och jag flyger iväg genom luften, berättar Tommy.
När han vaknar igen, ligger han i diket och tror då att båda hans ben är borta eftersom det gör så fruktansvärt ont.

Tommy har inte förlorat sina ben, men skadorna är omfattande. Vänsterbenet är brutet precis under knäskålen och det finns skador i knäet vars omfattning ännu inte är helt känd. Till det kommer skrap- och skärsår över hela kroppen.
– Det kommer att ta tid att bli bra igen och det är ännu tveksamt huruvida jag kommer att bli fullt återställd utan får men för livet, säger Tommy.
Efter en kort tid med heltäckande gips ända upp till bäckenet, tvingas han ta bort detta då det uppstår problem med blodproppar. Gipset ersätts med en skena.

Med tanke på att du i ditt yrke vistas ute på trafikerade vägar och att det tyvärr inte är första gången en olycka av denna art inträffar, hur tror du att det kommer att bli när du åter ska ut på vägarna?
– Jaaa du, vad tänker man. Hur nära döden kan man komma utan att dö? Kommer jag att våga jobba ute på de stora vägarna igen? Kommer det att hända igen? Har jag förbrukat all min tur nu, funderar Tommy.

Tommy undrar om han kommer att få någon ersättning för sitt lidande.
– Tursamt nog var både föraren och åkeriet från Danmark och därför hoppas jag att alla gör rätt för sig i detta, avrundar Tommy som inte hört något från åkeriet ännu.

Vi kontaktar Østby Transport i Danmark vars förare och fordon det är som körde på Tommy. De har samtalat med sin förare om det inträffade.
– Det finns ingen tydlig orsak till det inträffade mer än att föraren just då inte var tillräckligt uppmärksam, säger Østby Transport.
Föraren av fordonet har tagit timeout tills vidare.

Har ni varit i kontakt med Tommy Magnusson och beklagat det inträffade?
– Nej, vi inte fått tillgång till sådan information av polisen så att vi har kunnat det, säger Østby Transport som nu har beretts möjligheten att göra just det.
Nu inväntar man polisens utredning.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-07 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilbärgare Lastbilsolycka Østby Transport Personskador Tommy Magnusson Trafikolycka