Bosch Secure Truck Parking expanderar till Spanien

Bosch utökar sitt närverk för bokningsbara lastbilsparkeringar med sju områden i Spanien. Det är ytterligare ett steg för att möta den höga efterfrågan på säkra parkeringsplatser i Europa. Ytterligare 180 säkra parkeringsplatser kan nu bokas via Bosch-plattformen.

Vi har tidigare berättat att Bosch lastbilsparkeringar etablerat sig i Frankrike. Nu är det alltså dags för Spanien. I Frankfurt am Main, Tyskland, och Madrid, Spanien, säkra lastbilsparkeringsplatser är en bristvara och nya studier rapporterar om en brist på cirka 400 000 säkra parkeringsplatser i hela EU.

Bosch Service Solutions, en leverantör av teknikbaserade tjänster, etablerade en plattform för att ta itu med detta problem. Bokningsplatformen, som kallas Bosch Secure Truck Parking, integrerar befintliga parkeringsplatser på parkeringsplatser, kommersiella parkeringar och andra områden och gör dem tillgängliga digitalt för speditörer.

Bosch Secure Truck Parking har nyligen lanserats i södra Europa och nu tillkommer sju nya platser i Spanien. ”Enligt Transported Asset Protection Association (TAPA), är Spanien ett av länderna med en tresiffrig fraktstöldfrekvens, vilket förklarar en hög efterfrågan på parkeringsplatser med säkerhetsutrustning”, säger Carlos de Ubieta, affärsutvecklingschef för Bosch Service Solutions i Spanien. ”Vi är glada över att kunna erbjuda totalt 180 säkra parkeringsplatser med dessa nya platser.”

Alla nya parkeringsplatser uppfyller höga säkerhetsstandarder, de är inhägnade, upplysta, utrustade med övervakningskameror och har passagekontroll och en 24-timmars övervakningstjänst. Dessutom har de alla nödvändiga sanitära faciliteter.

Speditörer och chaufförer kan ta reda på mer om de tillgängliga faciliteterna på Bosch Secure Truck Parkings webbplats eller via en dedikerad app. Portalen kan också se om det finns ytterligare bekvämligheter som boende eller restauranger och butiker. Webbplatsen kommer snart också att finnas tillgänglig för lastbilschaufförer och chaufförer på spanska.

Bosch Secure Truck Parking har cirka 90 parkeringsplatser över hela Europa. Utöver bokningsplattformen ger företaget även råd om säkerhets- och servicelösningar för logistikbranschen.

Beroende på kraven när man utrustar parkeringsplatser, uppfyller Bosch de vanliga europeiska säkerhetscertifikaten såsom certifieringarna från Transported Asset Protection Association (TAPA) eller EU:s parkeringsstandarder, utvecklade av Europeiska kommissionen.

Bosch Secure Truck Parking tillhandahåller teknikbaserade säkerhets- och servicelösningar för logistiksektorn. Fokus ligger på den digitala bokningsplattformen för lastbilsparkeringsplatser vilken gör att speditörer och chaufförer kan boka och betala för parkeringsplatser online. Dessutom skapar och implementerar Bosch säkra och digitala parkeringslösningar över hela Europa, inklusive videoövervakning av Bosch Monitoring Center.

I Sverige finns Bosch säkerhetsparkeringar i Jönköping, Halmstad och Trelleborg.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-18 10:31
Kategori: Nyheter
Taggar: