Större version av verktyget som hjälper dig att kontrollera lastsäkringen

Lidköpingsföretaget Tenmet AB presenterar nu en ny version av mätverktyget som mäter förspänningen av surrningsband. Den tidigare versionen, Tenmet 500, får nu en "storebror i Tenmet 800.

Utöver den ursprungliga produkten Tenmet 500 kompletterar nu det nya mätverktyget Tenmet 800 produktpaletten.

Tenmet mätanordningar för förspänningskraft är ett hjälpmedel för att kontrollera förspänningen av surrningsband. Ett bra sätt för bättre lastsäkring och därmed en ökad trafiksäkerhet.

Det nyaste mätverktyget för förspänningskraft, Tenmet 800, är lämplig för surrningsband med en bandbredd på 50 till 75 mm. En förspänningskraft på upp till 800 daN kan avläsas, vilket gör det till ett starkare alternativ till Tenmet 500, som är dimensionerad för surrningsband med en bredd av 35 – 50 mm och med en maximal mätkraft på 500 daN.

Verktyget är användarvänligt och avläsning av förspänningskrafterna sker på några sekunder. Den medföljande kalibreringsmallen innebär att enheten inte behöver skickas för kalibrering hos externa företag.

Enligt ett pressmeddelande från Tenmet, används verktyget idag bland annat vid MariTerms, TYA:s, och Försvarsmaktens utbildningar i lastsäkring och även Polismyndigheten, Arbetsmiljöverket och Kustbevakningen använder Tenmet vid sina trafikkontroller.
– I Tyskland används Tenmet som en praktisk del i vidareutbildning av lastbilschaufförer, för att enkelt illustrera vikten av rätt användning av spännbanden vid lastsäkring, säger Mikael Lundqvist, ägare av importföretaget ML-Ladungssicherung i Tyskland.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-02 11:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastsäkringstillbehör Mätverktyg Produktnyheter spännband Tenmet Trafiksäkerhet