IVECO T-Way får German Design Award

Det tyska designrådet har utsett Iveco T-Way till vinnare av priset ”Excellent Product Design” i kategorin ”nyttofordon”. Lastbilen är konstruerad för att vara robust och driftsäker vid extrema terränguppdrag och är den mest slitstarka inom märkets tunga modellprogram med bärande designdetaljer som associerar till det nya, tunga programmet Iveco T- Way och märkets DNA.

Iveco T-Way har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Excellent Product Design” i kategorin för nyttofordon inom ramen för German Design Awards 2022, ett av de mest ansedda branschöverskridande priserna inom formgivning.

Priset delas ut av det tyska designrådet som är ett av världens ledande kompetenscentrum för kommunikation och varumärkesutveckling inom design. Iveco T-Way har valts ut till detta pris av en jury bestående av 37 designexperter från 10 olika länder som representerar designbranschen, näringsliv, vetenskap samt den akademiska världen.

German Design Award firar tioårsjubileum med temat ”Hur formgivare tänker”, som särskilt uppmärksammar alla de sätt på vilka formgivare finner lösningar på allt mer komplexa problem från ny digital teknik till klimatneutral tillverkning. Det här passar perfekt in på Iveco T-Way, som är det slitstarkaste fordonet i märkets tunga serie och konstruerat för att vara robust och driftsäkert vid extrem terrängkörning.

Tyngdpunkten i formgivningen av Iveco T-Way ligger på att överföra huvudelementen i Iveco Way-serien till det specifika offroaduppdraget. Iveco T-Way utmärker sig genom sin tuffa, men samtidigt eleganta utvändiga design där de estetiska proportionerna mellan hytt och chassi, tillsammans med den robusta stötfångaren helt i metall, ger uttryck för styrka och förtroende

Utsidan ackompanjeras av en hyttinteriör utformad med fokus på förarens komfort och säkerhet genom förstklassig ergonomi, integrerad teknik och avancerade uppkopplingsmöjligheter. Varje detalj är gjord för att vara maximalt funktionell vid offroadarbete. Den övergripande designen kännetecknas av element såsom den logotypen vilken dominerar den detaljrika och särpräglade grillen, liksom strålkastarnas karakteristiska form, allt med designmässiga referenser till Ivecos DNA.

Marco Armigliato, CNH Industrial Strategic Design, säger: ”Vi är väldigt stolta över att Iveco T-Way har fått ett erkännande i form av en så prestigefylld utmärkelse. Lastbilens förarcentrerade utformning introducerade vi med det nya, tunga Iveco Way-programmet som mycket snabbt har blivit populärt bland förarna. Det är en ambitiös design som höjer standarderna för robusthet, driftsäkerhet, effektivitet och förarfokus och som gör det med stil.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-01 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Förarkomfort Formgivning German Design Award Hyttinteriör Iveco T-Way