Instabox lanserar fossilfria hemleveranser på bred front

Instabox lanserar nu helt fossilfria hemleveranser till kunder runt om i Norden. Med 85 procents täckning redan i ett första skede i Sverige blir Instabox hemleveranser - redan samma eller nästa dag - det första alternativet till traditionella aktörer för många svenskar.

– Det här är ett stort steg för Instabox. Vi vet att hemleverans är efterfrågat av många kunder och vi är glada att nu kunna erbjuda det på Instabox sätt – okrångligt, snabbt och hållbart för miljön, säger Alexis Priftis, vd och grundare på Instabox.

Instabox erbjuder redan hemleveranser med ett flertal handlare som Apotea, och Lyko och fler nätbutiker ansluter sig löpande till tjänsten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Efter lanseringen i Sverige har hemleveranser lanserats brett i Danmark (100 procents täckning) och den 1 november finns tjänsten tillgänglig i Norge (runt 45 procents täckning. Sedan tidigare erbjuder Instabox hemleveranser även på den nederländska marknaden, med 100 procents täckning.
I Sverige är täckningsgraden 85 procent.

I februari 2021 blev Instabox först med att helt gå över till fossilfria bränslen och är fortfarande den enda transportören som enbart använder HVO100 eller andra fossilfria alternativ i hela transportkedjan.
– Vi är glada och stolta att vara det första helt fossilfria alternativet utanför de största städerna och att vi nu gör det möjligt för svenskar att göra mer hållbara val, säger Alexis Priftis.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-21 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Alternativa bränslen Företagsnyheter Instabox Miljö