Foto: Fredrik Goeras/BerntzonBylund

Circle K inför specialanpassade rastplatser för tung trafik

Det råder brist på platser där lastbilsförare enkelt kan pausa och vila säkert under långa transporter längs vägarna. Behovet av parkeringar som fungerar för tung trafik är tydligt och mot bakgrund av det lanserar nu Circle K specialanpassade rastplatser på fem ställen i Sverige.

Bristen på säkra och smidiga rastplatser för tung trafik har uppmärksammats flera gånger de senaste åren.

Nu lanserar Circle K speciellt anpassade rastplatser på fem stationer längs några av de vanligaste rutterna för långa körningar, nämligen Järna, Mantorp, Spillepengen, Varberg Nord och Snapparp Östra.

Totalt på dessa stationer finns närmare 80 platser att tillgå och det är drop-in som gäller.

Korttidsparkering är gratis och priset för ett dygn är 100 kr, med möjlighet till rabatt för medlemskunder, och då erbjuds parkering, fri toalett och dusch om det finns.
– Vi har genom vårt samarbete med Sveriges Åkeriföretag, från våra säljare och stationer fått höra att behovet av trygga parkeringar ökar. Vi såg möjligheten att förenkla för åkarna att ta en välbehövlig rast och samtidigt dra nytta av det som våra stationer har att erbjuda. Resultatet är detta koncept som vi tror kommer gör det än mer värt att stanna hos oss, säger Regina Svensson, Senior Key Account Manager Digital Sales på Circle K.

Problemet med för få parkeringar och rastplatser längs vägarna har uppmärksammats såväl inom EU som av Trafikverket, som nu tittar på vad som kan göras för att öka antalet platser utmed vägarna.

Sveriges Åkeriföretag och Trafikverket genomförde i våras en undersökning om behovet av rastplatser, där över 80 procent uppger att de har behov av dygnsvila och behovet av ökad tillgänglighet till rastplatser är tydligt.
– Säkra rastplatser är en prioriterad fråga hos oss då våra medlemmar ofta lyfter behovet av säkra och bra platser att stanna vid, därför välkomnar vi detta initiativ från Circle K, säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag.

– Att kunna vila, nyttja en dusch, få ett mål mat och även tanka på samma ställe underlättar väsentligt för många åkare. Ett stopp på en välordnad rastplats är dessutom ett säkert alternativ jämfört med att stanna utmed vägen, avslutar Gegö.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-28 13:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Parkering Uppställningsplatser