Karta som visar var sprängningarna vid Kallebäcksmotet kommer att ske och var trafiken stoppas. Karta som visar var sprängningarna vid Kallebäcksmotet kommer att ske och var trafiken stoppas.

Långa köer att vänta på E6 Kallebäck i Göteborg

Långa köer på E6 i Göteborg varje vardag strax innan lunchtid i minst ett halvår framåt - det är vad som väntar när Västlänken börjar spränga vid Kallebäcksmotet den 17 augusti.

Arbetet med Västlänken pågår på flera platser runt om i Göteborg. Nu inleds ett av de projekt som väntas få störst påverkan på trafiken i sin omgivning.

Tisdagen den 17 augusti inleds nämligen sprängningar varje vardag strax innan lunchtid vid sidan av E6 i höjd med Kallebäcksmotet. Orsaken är att det är här som den ena av Västlänkens två tunnelmynningar ska byggas.

Sprängningarna kommer att orsaka trafikstopp på E6 minst fram till årsskiftet.

Varje vardag mellan klockan 11.20 och 11.40 stoppas trafiken i båda riktningar på E6 i höjd med Kallebäcksmotet. Varje stopp varar i cirka tio minuter.

Stoppen kommer att leda till långa köer på E6 – eventuellt så långt som upp till Tingstadstunneln i norr och ned till Lackarebäcksmotet i söder. Köerna väntas bestå i 15-20 minuter efter det att trafiken har släppts på.

Hela proceduren, inklusive ”stopp-förberedelser”, själva sprängstoppet samt eftersläpande köer, väntas pågå i cirka 30 minuter.

Vill du slippa att sitta i köer så bör du därför undvika att köra på E6 förbi Kallebäcksmotet vardagar mellan klockan 11.15 och 11.45.

Förutom att trafiken på E6 stoppas så påverkas även trafiken på väg 40 i riktning mot Borås, då de två påfarterna från E6 till väg 40 i riktning mot Borås stängs vid sprängningarna.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att som vanligt nå väg 40 mot Borås via Sankt Sigfridsgatan. Det kommer även att vara möjligt att köra av från E6 norrut i den första avfarten mot Kallebäck (den som är belägen söder om “Sankt Sigfridsbron”), för att därifrån köra vidare mot väg 40 österut, förutsatt förstås att köerna längs E6 norrut inte sätter stopp för detta.

Eftersom påfarterna från E6 till väg 40 i riktning österut stängs påverkas även bussarna som går från Göteborg till Borås, Mölnlycke eller Landvetter. Detta gäller även flygbussarna mot Landvetter flygplats.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-12 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Sprängningar Trafikstopp Trafikverket Västlänken