Illustration: Ntex AB

NTEX investerar för tillväxt – utökar terminal- och lageryta

Transport- och logistikföretaget Ntex skapar plats för fler kunder, effektivare godshantering och lager genom nyproducerade lokaler strategiskt belägna nära Skandinaviens största containerhamn.
– Med dessa lokaler kan vi erbjuda än bättre hantering av godsflöden till och från Göteborg, inrikes liksom utrikes, säger Ntex vd Thomas Ström.

Ntex har skrivit avtal med fastighetsbolaget Platzer om en ny logistikbyggnad i Torslanda, Göteborg.

Terminal- och lagerbyggnaden blir närmare 14 000 kvadratmeter och här kommer Ntex erbjuda såväl lagerhantering som crossdocking, det vill säga omlastning av inkommande transporter direkt på utgående transporter för snabb hantering.
– Det här är tjänster som vi erbjuder redan idag men på olika platser i Göteborg. Ntex Inrikes har en terminal och Ntex AB en annan. På detta sätt samlar vi flödena och skapar dessutom utrymme för ännu fler kunder och deras gods, säger Ntex grundare och vd Thomas Ström.

Ntex är ett av Sveriges största privatägda transport- och logistikföretag med huvudkontor ett stenkast från Göteborgs Hamn, Skandinaviens största containerhamn.

Företaget hanterar stora mängder gods via hamnen och förutom storleken på lokalerna har ytan omkring varit en viktig del i jakten på den perfekta platsen för de nya terminal- och lagerlokalerna.
– Vi har letat efter lokaler en längre tid och är mycket nöjda över samarbetet med Platzer. Det är svårt att få tag på denna typ av ytor i Göteborg men här får vi en ny, modern och strategiskt placerad lokal med utrymme för såväl stora godsvolymer som trailertrafik, säger Thomas Ström.

Byggnationen startar i höst och inflyttning är planerad till april 2023. I ett pressmeddelande förklarar man att miljöaspekten är viktig för båda parter och att byggnaden kommer att certifieras Miljöbyggnad Silver.

Hyresavtalet är på 10 år och har en ”grön bilaga” som innebär att parterna samarbetar för att minska sin miljöpåverkan.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-14 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Ntex