MAN:s import och försäljning av last- och transportbilar övertas av Svenska Neoplan AB

Import och försäljning av MAN last- och transportbilar i Sverige övertas av Svenska Neoplan AB när MAN-koncernen genomför en omorganisering av regionstrukturen för sina nationella säljorganisationer. Omorganisationen omfattar också, där det är meningsfullt, en del försäljningar av importbolag i vissa länder.

Sverige är ett av de länder där man nu väljer att flytta import och försäljning av MAN last- och transportbilar från ett eget dotterbolag. Detta sker genom en försäljning av dotterbolaget MAN Truck & Bus Sverige AB till Svenska Neoplan. Svenska Neoplan startar ett nytt bolag, Lion’s Truck AB, som från och med den 1 augusti 2021 övertar alla MAN:s aktiviteter i Sverige.

Svenska Neoplan har sedan 1976 och 2004 ansvarat för import och försäljning av MAN:s två bussmärken Neoplan och MAN. Den framgångsrika bussverksamheten har lett till att man under många år varit marknadsledare på den svenska bussmarknaden.

Svenska Neoplan har även drivit lastbilsverkstäder i Stockholm (Kungens Kurva), Motala, Uppsala, Göteborg och Helsingborg.

Joackim Bay, vd på Svenska Neoplan säger: ”Svenska Neoplan har under 45 år befäst sin närvaro på den svenska bussmarknaden och genom våra 11 verkstäder har vi en stor kundbas på last- och transportbilssidan. Vi känner redan MAN:s produkter och system så för oss är det ett naturligt steg att nu överta försäljning och service av MAN:s last- och transportbilar. Vi kan därmed erbjuda ett komplett program bussar, lastbilar och transportbilar med tillhörande service och reservdelsförsäljning i hela Sverige.”

MAN-koncernen ser Svenska Neoplans övertagande av den kompletta ”MAN-portföljen” i Sverige som en ”Win-Win” situation.

I och med övertagandet av aktiviteterna i MAN Truck & Bus Sverige AB följer också medarbetarna med över till de nya ägarna.

Det startas ett nytt företag under namnet Lion’s Truck AB. Företaget kommer framöver att ansvara för import och försäljning av MAN:s lastbils- och transportbilsprogram. För detta ändamål behöver man även i fortsättningen de duktiga medarbetarna som genom åren har skaffat sig knowhow om MAN:s produkter och system.

Det nya kontraktet med Svenska Neoplan påverkar inte de befintliga MAN Servicepartners. De kommer även i fortsättningen att erbjuda service för MAN fordon i Sverige.

2018 invigde MAN ett helt nytt Truck Center i Malmö för verksamheten i södra Sverige. Anläggningen är byggd efter MAN:s föreskrifter för hur ett toppmodernt MAN Truck Center ska se ut. Där finns gott om plats för service av MAN lastbilar och transportbilar och centret fungerar också som en viktig bas för MAN:s säljare av både last- och transportbilar.

MAN Truck Center Malmö ingår i försäljningen till Svenska Neoplan och kommer även i fortsättningen att vara en viktig del i MAN:s tillväxtplaner för Sverige. Anläggningen kommer framöver också hantera många av Svenska Neoplans bussaktiviteter i Sydsverige.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-30 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bussar Lastbilar MAN MAN Truck Center Svenska Neoplan Transportbilar