Circle K:s betaltjänst för tankning Blippa bilen

Circle K vinner pris för teknologin bakom Blippa bilen

Circle K har vunnit NACS European Convenience Retail Technology Award för teknologin bakom betaltjänsten Blippa bilen. Priset, som sponsras av Gilbarco Veeder-Root tillkännagavs den 1 juni på NACS Convenience Summit. Circle K Sverige är först i världen med att introducera teknologin i stor skala, på hela kedjan.

 

Nyligen uppmärksammade vi att Circle K var först i världen med att införa den nya tekniken som möjliggör en helt automatiserad betalning för tankning. Via en app i mobilen och ett smart system på stationerna kan kunden kliva rakt ur bilen och börja tanka direkt.

Hos Circle K pågår arbetet med att ta fram en lösning som även innefattar deras företagskort. Även Mercedes-Benz har gjort framgångsrika tester med lastbilar och digital tankning.

I och med priset de nu får för teknologin bakom Blippa Bilen, är Circle K fortfarande i framkant. Jason Lund, European managing director på Gilbarco Veeder-Root.
– Vi är väldigt glada att meddela Circle K som vinnare av årets NACS European Convenience Retail Technology Award. Lanseringen av deras innovativa och helt automatiserade teknologi är inte bara ett betydelsefullt tillfälle för branschen, särskilt i ljuset av utökad säkerhet kopplat till COVID-19, utan också för bilisterna som har ökade förväntningar på säker, sömlös och uppkopplad mobilitet, säger han.

För att blippa bilen behöver kunden, efter att ha registrerat sig i Circle K Easy Fuel-appen, helt enkelt bara köra in på stationen och genom deras teknologi känns registreringsnumret igen och pumpen öppnas. Betalningen sker helt automatiserat. På Circle K känner man sig stolta.

NACS Convenience Retail Technology Award har sedan 2015 uppmärksammat och belönat convenience retailers som gör framåtlutade utvecklingar och långsiktiga investeringar inom teknologiska innovationer.

Om artikeln

Publicerad: 2021-06-09 09:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Blippa bilen Circle K Digital Tankning Kontaktlös Tankning Mercedes-Benz NACS Tankning