Hydroscand ser ett ökat intresse för förebyggande slangdiagnostik.  Hydroscand ser ett ökat intresse för förebyggande slangdiagnostik. 

Hydroscand: Ökat intresse för slangdiagnostik

Allt fler ser vinsten i att arbeta förebyggande och agera innan olyckan är framme, menar Hydroscand som har uppmärksammat ett ökat intresse för tjänster med förebyggande underhåll. Det gäller framförallt större bolag som genom förebyggande åtgärder, försöker undvika oplanerade driftstopp helt och hållet.

[pro_ad_display_adzone id=”46569″]

Hydroscand ser sig som marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Utöver ett brett sortiment av slang och kopplingar, erbjuder man även ett antal tjänster inom området. Den mobila slangservicen SlangExpress, hjälper kunderna med såväl akuta slangbrott som förebyggande underhåll.

Majoriteten av de arbeten som utförs av SlangExpress har sedan länge varit akuta slangbyten. Nu ser dock företaget en ny trend, där allt fler i stället försöker agera tidigt och på så vis undvika kostsamma driftstopp helt.

[pro_ad_display_adzone id=”221″]

André Broström, Konceptansvarig för SlangExpress.
– Vi är kända för att hjälpa till med snabba slangbyten när läget är akut. Däremot känner inte alla till att vi även arbetar mycket med förebyggande åtgärder. En stor del av de jobb som SlangExpress utför är underhållsarbete vid planerade driftstopp och här ser vi att efterfrågan ökar. Jag tror att det till stor del är en effekt av att våra kunder pratar med varandra och tipsar varandra om tjänster som de uppskattar, säger han.

Hydroscands tjänst Verkstadsöversyn lanserades i slutet av 2020 och intresset för tjänsten ökar hela tiden. Detta gäller även liknande tjänster, som diagnostik, provtryckning och underhåll som Hydroscand erbjuder.

[pro_ad_display_adzone id=”221″]

Den stora ökningen i efterfrågan syns framför allt i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, alltså platser där alla har mer eller mindre bråttom och är vana vid att allt ska gå snabbt. När något går sönder, leder det till stora kostnader, men också ett stort stresspåslag. För att undvika detta börjar många istället säkra driften genom att planera in förebyggande åtgärder.

Det är framför allt åkerier, verkstäder, entreprenadbolag och industrier som tar hjälp av Hydroscands underhållstjänster, men även maskinuthyrare av exempelvis truckar, maskiner, dumprar, liftar, lyftkranar eller bomliftar där driften är helt beroende av välfungerande slangar.

André Broström avrundar.
– Beroende på arbetets omfattning kan vi skicka det antal servicetekniker och servicebussar som krävs för att utföra underhållsarbetet på ett effektivt sätt, inom tidsramen för det planerade stoppet. Vid behov kan vi även hyra ut våra mobila slangverkstäder, så kallade HoseOnSites, till kunden för att säkerställa att allt finns på plats för snabba åtgärder vid behov, säger han.

Underhållsarbeten kan utföras på dagtid, nattetid eller helger, allt beroende på kundens behov.

[pro_ad_display_adzone id=”221″]

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-31 08:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Bomlift Dumper Entreprenad Hydroscand Lyftkranar Maskinuthyrning Slangbrott SlangExpress