Nästa generation Goldstar rullar ut från Sörlings nya fabrik i Jelcz

Sörling grundades år 1924 och har genom åren utvecklats från vagnssmedja till ett modernt industriföretag. De senaste åren har företaget genomgått en förändringsprocess med ny ledning och är idag en av Nordens ledande påbyggnadstillverkare och påbyggare av lastbilar och kompletta släpfordon, med huvudkontor i Knivsta där man också har utveckling, försäljning, montering och leverans.Nu lanserar man tredje generationen Goldstar. I ett pressmeddelande förklarar företaget att man med smart design och lägre vikt vill effektivisera transporterna.
– För oss är Goldstar G3 ett styrkeprov. Den nya designen och ökade hållfastheten visar vad vi kan åstadkomma med vår nya fabrik i Jelcz i samarbete med vår ledning och utveckling i Knivsta utanför Uppsala. Vi är särskilt stolta över den minskade vikten och ökade nyttolasten, som är vårt bidrag till att minska klimatavtrycket för transporter, säger Anders Felling, vd på Sörling.

Sörling 21-014 Knivsta

Goldstar G3 är det första steget i lanseringen av de nya generationerna av Sörlings fyra produktserier som också inbegriper Silverstar, Multistar och Opal.

Samtliga möjliggörs genom den nya, toppmoderna fabriken i Jelcz, Polen där man har produktion, medan montering och leverans görs i både Jelcz och Knivsta.
– Vi ser den nya fabriken i Jelcz som ett viktigt steg för att fortsätta utvecklas och cementera vår position som en av de absolut främsta leverantörerna på marknaden. Genom att ha avancerad up-to-date-tillverkning och ett eget måleri har vi möjlighet att skräddarsy våra produkter exakt efter våra kunders behov, säger Anders Felling avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-29 07:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Goldstar Jelcz Knivsta Produktnyheter Sörling