MAN TGL, TGM och TGS lanseras i Skandinavien

Det är drygt ett år sedan MAN New Truck Generation lanserades i Spanien – försenat på grund av pandemin. TGX för långa transporter har varit etablerad på marknaden under en tid och nu har TGL, TGM och TGS också kommit till Skandinavien.
Chaufförspodden – Exklusivt

 

Detta kommer inte att passera obemärkt. I Norge, Sverige och Danmark planeras nu en introduktionsturné för distributionsbilarna under våren och de första kundfordonen är på väg. Det kommer också att genomföras ett särskilt arrangemang för anläggningsfordonen i det nya fordonsprogrammet.

Det är ett omfattande distributionsprogram som nu lanseras på den skandinaviska marknaden. TGL-serien täcker totalvikter från 7,5-12 ton, TGM-serien omfattar 12-26 ton och TGS-serien har olika modeller från 18-41 ton.

De tre serierna har det mesta av den interiöra förarmiljön gemensamt och ”släktskapet” mellan modellerna är tydligare än någonsin. De allra flesta assistanssystemen som finns i TGX, är också tillgängliga för distributionsfordonen.

För att göra distributionskörningen lättare och framför allt säkrare i stadskärnor, kan fordonen utrustas med VAS (Video Turning System), Bird View (360 graders sikt runt fordonet) samt en radarbaserad svängassistent. Sistnämnda är tillgänglig för TGS nu, men lanseras i TGM och TGL senare.

Alla de nya modellerna som lanseras är, i likhet med TGX, förberedda öfr att brett utbud av digitala tjänster, MAN Digital Services.

De tre modellerna som nu introduceras i Skandinavien, är även påbyggarvänliga och finns med olika axelavstånd och axelkombinationer. Man kan även välja att få chassit levererat med olika förberedelser för påbyggnad redan fabrik.

SpeedTrading

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-12 14:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Anläggningsfordon Distributionsfordon MAN TGL TGM TGS TGX VAS