MAN TGL, TGM och TGS lanseras i Skandinavien

Det är drygt ett år sedan MAN New Truck Generation lanserades i Spanien – försenat på grund av pandemin. TGX för långa transporter har varit etablerad på marknaden under en tid och nu har TGL, TGM och TGS också kommit till Skandinavien.

 

Detta kommer inte att passera obemärkt. I Norge, Sverige och Danmark planeras nu en introduktionsturné för distributionsbilarna under våren och de första kundfordonen är på väg. Det kommer också att genomföras ett särskilt arrangemang för anläggningsfordonen i det nya fordonsprogrammet.

Det är ett omfattande distributionsprogram som nu lanseras på den skandinaviska marknaden. TGL-serien täcker totalvikter från 7,5-12 ton, TGM-serien omfattar 12-26 ton och TGS-serien har olika modeller från 18-41 ton.

De tre serierna har det mesta av den interiöra förarmiljön gemensamt och ”släktskapet” mellan modellerna är tydligare än någonsin. De allra flesta assistanssystemen som finns i TGX, är också tillgängliga för distributionsfordonen.

För att göra distributionskörningen lättare och framför allt säkrare i stadskärnor, kan fordonen utrustas med VAS (Video Turning System), Bird View (360 graders sikt runt fordonet) samt en radarbaserad svängassistent. Sistnämnda är tillgänglig för TGS nu, men lanseras i TGM och TGL senare.

Alla de nya modellerna som lanseras är, i likhet med TGX, förberedda öfr att brett utbud av digitala tjänster, MAN Digital Services.

De tre modellerna som nu introduceras i Skandinavien, är även påbyggarvänliga och finns med olika axelavstånd och axelkombinationer. Man kan även välja att få chassit levererat med olika förberedelser för påbyggnad redan fabrik.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-12 14:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Anläggningsfordon Distributionsfordon MAN TGL TGM TGS TGX VAS