Pressfoto: Continental Däck Sverige AB

Conti Scandinavia-seriens tredje generations vinterdäck för tunga fordon

Continentals vintersortimentet är nu komplett med tillskottet av de nya 22,5 tum-däcken som ger säkrare körning på vinterväglag. Ny teknik och en speciell gummiblandning för vinterförhållanden ger utmärkt grepp och en förbättrad livslängd med minskat rullmotstånd och högre säkerhet. Så beskriver Continental det senaste vinterdäcket för tunga fordon.


Regn, slask och is om vartannat – vintrarna i Europa har blivit oförutsägbara vilket gör att det blir extra viktigt för åkerierna att välja rätt däckkoncept. De nya vinterdäcken från Continental är utvecklade för att möta både varierande och tuffast möjliga vägförhållande och förbättra trafiksäkerheten överlag.

Med rätt däck blir det även möjligt för logistikföretagen att i slutändan leverera sina varor i tid även under extrema omständigheter vilket är en viktig faktor för logistikföretagens framgång.

Åkerier med lastbilar som trafikerar hela Europa, brottas ofta med olika mark- och väderförhållanden som ställer olika krav på deras däck. Under vintertid kan väglaget variera med både snö och is samt torra och våta underlag. För att möta dessa prövningar har Continental tagit fram en ny generation av vinterdäck för lastbilar och bussar som utökar Conti Scandinavia-serien med en ny produktlinje av däck i dimensionen 22,5 tum. Den nya produktlinjen uppfyller, enligt Continental, kraven på såväl extrema vinterförhållanden som för ett allround-vinterdäck.

De nya Generation 3-vinterdäcken kombinerar årtionden av utvecklingserfarenhet och omfattande expertis inom vinterprestanda. Vägen fram till den nya serien har gått via både ny teknik och optimerade gummiblandningar.

Hinnerk Kaiser, chef för däckutveckling på Continental avrundar.
– Vi bestämde oss för att använda en större andel naturgummi för att ytterligare sänka rullmotståndet och maximera flexibiliteten i låga temperaturer. Den nya blandningen ger mycket bra dragkraft även i krävande vinterförhållanden. Tekniken med sajpningar i två steg ökar också säkerheten och optimerar rullmotståndet. Blandningsförhållandena är även utformade för att ge däcken bättre kvaliteter när kommer till slitage vilket gör att de kan leverera en längre körsträcka och en utökad livslängd, säger han.

Pressfoto: Continental Däck Sverige AB
Pressfoto: Continental Däck Sverige AB

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-10 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Continental Gummiblanding Vinterdäck Vinterväglag