Preem Sveriges grönaste varumärke inom drivmedel

I den årliga undersökningen ”Sveriges grönaste varumärke” får svenska folket rösta om vilka varumärken de anser vara grönast. Preem intar förstaplatsen när drivmedelsbranschen för första gången ingår i undersökningen.
Chaufförspodden – Exklusivt


Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. I undersökningen har svenskarna fått utse Sveriges grönaste varumärke. När de som deltagit i undersökningen fritt får ange vilket varumärke som de anser vara grönast står Preem som vinnare i kategorin drivmedel.

I Differs undersökning framkommer att 43 procent av konsumenterna ofta eller alltid gör gröna val. Konsumenterna tycker generellt att det blir allt lättare att göra gröna val och 40 procent väljer aktivt bort varumärken som inte anses vara gröna.

Undersökningen Sveriges grönaste varumärke har besvarats av över 1 000 respondenter i åldrarna 15-75 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i tolv olika branscher. Det är tolfte gången som undersökningen genomförs.

Budi 2021

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-19 08:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Differ Drivmedel Grönaste Varumärket Preem