Kvinnlig lastbilschaufför åtalas för rattfylla i Storbritannien

Polisen i North Ayrshire rapporterade en kvinnlig lastbilschaufför för att ha kört lastbil med en promille som visade sig vara tre gånger över den lagliga gränsen. Kvinnan åtalades senare.


Polisen tog in det 44 ton tunga ekipaget för kontroll i Irvine omkring kl. 06.40 den 15 januari efter att det kommit in tips om misstänkt rattfylla. Förarens, en 52-årig kvinna, utandningsprov på plats var positivt och hon greps på platsen.

Hon fördes sedan till Saltcoats polisstation för ytterligare provtagning och då visade det sig att hon låg tre gånger över tillåten gräns. Kvinnan försattes på fri fot och händelsen rapporterades till Procurator Fiscal. Hon kommer att kallas till domstolen vid ett senare tillfälle, skriver Commercial Motor.

I England, Wales och Nordirland, är gränsen för alkohol och körning 80 milligram alkohol per 100 milliliter blod, 35 mikrogram per 100 milliliter utandningsluft eller 107 milligram per 100 milliliter urin.

Trafikpolis Ian Thornton från Ayrshire-polisens vägpolisenhet, sade att den senaste insatsen mot alkohol- och drogfylla resulterade i att över 500 bilister anmäldes för brott mot detta. 28 av dessa var ”dagen efter-fyllor”.

Ian Thornton säger att farorna med alkoholkörning är väl kända.
– Men när någon sitter bakom ratten på ett tungt fordon och är påverkad av alkohol, ökar ökar risken för att det vid en olycka uppstår allvarliga skador eller dödliga konsekvenser. Att få stopp på rattfyllor på vägen är beroende av tips från allmänheten och jag vill tacka alla som tipsade oss, avrundar han.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-20 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Drogfylla Polisen Rattfylla Storbritannien