Budi tar över merparten av begagnatmarknaden för DAF

Hela 70 procent av de begagnade lastbilarna Nordic Truckcenter får in säljs numera på auktion. Detta genom ett samarbete med auktionssajten Budi. Det, säger Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige, gör att säljarna får ut bästa pris för sina lastbilar samtidigt som DAF kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet - att sälja nya lastbilar,

Att sälja en begagnad lastbil är annorlunda mot att sälja en ny. Varje exemplar har unika egenskaper och sin specifika utrustning, vilket gör affären komplex.
– Att sälja via auktion är transparent och rättvist för både säljare och köpare. Budi har inte bara en lång erfarenhet av att sälja begagnade lastbilar, de har även värderingsmän som är förordnade av Sveriges Handelskamrar, säger Patrik Lundin.

Budi har uppställning på över hundra platser i Sverige och är först i Sverige med att kunna visa lastbilarna med 360 graders vy i till exempel skåp och hytt. När de får ett försäljningsuppdrag gör de ett funktionstest, tvättar av bilden samt fotograferar och filmar hytten och eventuellt skåp med en 360-video. Bilarna marknadsförs i tio länder och vid försäljning av begagnat är det viktigt att nå ut till så många som möjligt.

Patrik Lundin avrundar.
– Allt Budis arbete är helt transparent, så det här samarbetet är bra för alla parter. För vår del innebär det att våra säljare kan fokusera på vår kärnverksamhet, det vill säga nybilsförsäljning av våra DAF-lastbilar, medan Budi tar hand om begagnatförsäljningen. Sedan samarbetet inleddes i höstas har vårt lager av begagnade bilar sjunkit med hela 65 procent. En annan fördel är att vare auktion har ett fastställt slutdatum, vilket betyder att säljarna slipper osäkerheten med att ha ett lager av begagnade bilar, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-11 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Begagnade lastbilar Budi DAF