Brittiska transportörer utbildas i att upptäcka brottslig verksamhet

”We Don't Buy Crime” heter ett brittiskt projekt som levererar skräddarsydd undervisning för att öka medvetenheten om brottslighet som sker i Herefordshire, Worcestershire och Shropshire. Brittiska transportörer utbildas i projektet av polisen för att hålla ett öga på brottslig exploatering och sårbarhet i Midlands, Storbritannien.Ram Aston, brottsinspektör vid West Mercia-polisen.
– Lastbilschaufförer är ofta på väg och känner till vägarna som går genom våra län. De parkerar på bland annat bensinstationer och lastbilsparkeringar över natten och spelar därför absolut en viktig roll i arbetet mot kriminaliteten och de kan identifiera särskilt utsatta platser, säger han i Commercial Motor.

Man vet att kriminella använder vägnätet för att begår brott oavsett om de reser mellan olika områden för att begå brott eller för transporter relaterade till exempelvis trafficking med barn och ungdomar som de utnyttjar i kriminella syften.

Ram Aston fortsätter.
– Lastbilschaufförer är våra ögon och öron och vi vill att de ska känna till vilka tecken de ska hålla utkik efter. Om de ser något som inte är som vanligt eller misstänker något, vill vi att de hör av sig, säger han.

Hittills har 20 645 anställda som arbetar i olika företag som kommer i kontakt med ”frontlinjen” fått We Don’t Buy Crimes utbildning.

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-04 11:55
Kategori: Nyheter
Taggar: