Schmitz Cargobull vinner ”Trailer Innovation 2021” i kategorin ”Miljö”

Schmitz Cargobull, en av de ledande trailertillverkarna, tar förstaplatsen med sin S.KO skåptrailer med elektroniskt styrd generatoraxel och S.CUe-kylenhet. Luftdistributionssystemet i S.KO COOL SMART trailer, EcoDuo-transportkonceptet, har redan vunnit flera utmärkelser precis som deras TrailerConnect®-dörrlåssystem.

I oktober i år vann alltså Schmitz Cargobull det välkända priset ”Trailer Innovation” i kategorin ”Miljö” med nämnda S.KO-trailern. Den eldrivna kylenheten och integrerade elektronik och batterisystem, är företagets egen produkt.

Roland Klement, Board Member för Research & Development på Schmitz Cargobull.
– Med detta miljövänliga alternativa drivsystem ger Schmitz Cargobull ett viktigt bidrag till koldioxidminskningen och tar ansvar för optimerade ekologiska transport- och logistikkoncept. Vi ser detta pris som en bekräftelse på vår framåtblickande teknik och många års branschkompetens, säger han.

Med detta fordon har Schmitz Cargobull utvecklat ett utrustningskoncept som kommer att ge ett betydande bidrag till att minska utsläppen av föroreningar. Den helt eldrivna S.CUe-kylenheten med integrerad kraftelektronik gör en förbränningsmotor överflödig och är konstruerad för att kyla och värma utan att generera några utsläpp.

Istället för en dieseltank, installeras batterier. Dessutom är systemet utrustat med en elektrifierad Schmitz Cargobull-släpaxel, som återhämtar energi vid inbromsning vilketl exempelvis minskar den tid som krävs för att ladda batteriet.

Schmitz Cargobull kunde också ta topplaceringar i ytterligare kategorier. Till exempel tog TrailerConnect®-dörrlåssystemet en andraplats i kategorin ”Säkerhet”. Detta säkerställer att produkterna är skyddade mot obehörig åtkomst. Via TrailerConnect®-portalen kan användare definiera lastnings- och lossningsplatser där dörrlåssystemet automatiskt låser upp släpet vid ankomst eller låser det när de lämnar.

I kategorin ”Komponenter”, tog det nya luftfördelningssystemet i S.KO COOL SMART-trailern en tredjeplats. Att förebygga oönskade ”heat nests” och att förenkla hanteringen för att förbättra effektiviteten i vardagen transporter, var de främsta målen.

Schmitz Cargobull erhöll ytterligare en tredjeplacering i kategorin ”Concept” med sitt EcoDuo-transportkoncept som redan har vunnit flera priser. EcoDuo-systemet består av två vanliga gardintrailers som är anslutna via en dolly kopplad till en dragbil. Med den här fordonskombinationen flaggar Schmitz Cargobull för en europeisk introduktion av ett transportkoncept som minskar kraven på befintlig infrastruktur, minskar koldioxidutsläppen och tar hänsyn till gällande transportindustrin.

Juryn för de prestigefyllda utmärkelserna bestod av journalister från 16 transporttidningar i Europa. ”Trailer Innovation” skriver om intressanta nya utvecklingar inom släpvagnar och karosserier. De har delat ut priser vartannat år sedan 2002. De skriver om trailerinnovationer oavsett hur stora eller små dessa är. Detta var deras tionde år och i år hade man totalt sju olika kategorier som tillverkarna kunde få priser i.

Om artikeln

Publicerad: 2020-10-07 09:57
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 S.CU S.KO Schmitz Cargobull Trailer Innovation