Första kundleverans av MAN:s nya lastbilsgeneration. Från vänster Fabian Knappik, försäljningsdirektör MAN Truck & Bus, Sören Abrahamsson, vd Team Abris AB och Evert Landgren, försäljningschef Region Syd MAN Truck & Bus. Första kundleverans av MAN:s nya lastbilsgeneration. Från vänster Fabian Knappik, försäljningsdirektör MAN Truck & Bus, Sören Abrahamsson, vd Team Abris AB och Evert Landgren, försäljningschef Region Syd MAN Truck & Bus.

Första leveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration

Äntligen dags för den första svenska kundleveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration. Lanseringen skedde redan i början av februari i Bilbao i Spanien. På grund av coronapandemin, har lanseringen försenats och den efterlängtade leveransen kunde först genomföras nu i september.

Den svenska introduktionen pågår som bäst och MAN Truck & Bus Sverige har nu levererat den första kundsålda bilen i Sverige. Bil nummer ett, som är en dragbil MAN TGX 28.510 6×2, levererades vid MAN Truck Center i Malmö till Sören Abrahamsson, vd för Team Abris AB i Jönköping.

Sören Abrahamsson är den andra generationen i familjeföretaget som grundades av hans far Göte Abrahamsson redan 1951. Företaget sysslar till största delen med ståltransporter men bedriver även fjärr- och distributionstrafik. Fordonsflottan består idag av 16 lastbilar, alla MAN, och tre transportbilar, två MAN TGE, för expresskörning.

Fabian Knappik, Försäljningsdirektör MAN Truck & Bus, avrundar.
– Leveransen av den första MAN TGX-lastbilen av den nya generationen är en viktig milstolpe för MAN Truck & Bus i Sverige och jag är glad att vi fick förtroendet att leverera den till Sören Abrahamsson och Team Abris som har varit med på den svenska MAN-resan under många år, säger han.


Om artikeln

Publicerad: 2020-10-01 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: MAN Simply My Truck Team Abris