Pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar från Volvokoncernen

Genom Volvo LIGHTS-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa batterielektriska lastbilars förmåga att framgångsrikt transportera gods under en mängd olika driftsförhållanden.

NFI har startat ett pilotprojekt med två Volvo VNR Electric-lastbilar och blir därmed det tredje företaget att testa Volvokoncernens batterielektriska lastbilar inom ramen för Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) -projektet. Volvo VNR Electric-lastbilar kommer att integreras i NFI:s kommersiella verksamhet, för att visa förmågan för batterielektriska lastbilar att framgångsrikt transportera varor under olika driftsförhållanden.

Volvo VNR Electric-lastbilarna ansluter sig till NFI:s flotta med mer än 4 500 tunga lastbilar för transport- och hamntjänster som betjänar kunder med verksamhet som spänner från tillverkning till detaljhandel. Pilotbilarna kommer att vara baserade på en av NFI:s lagerlokaler i södra Kalifornien som fungerar som ett centralt distributionscenter för regionen.

NFI är en fyra gånger prisbelönt ”EPA SmartWay Partner” och fortsätter att ta en mängd rena fordon och utrustning för att minska sina totala utsläpp i bruk. Detta inkluderar elektrifierade tunga lastbilar, naturgasfordon med nästan ingen utsläpp och batterielektrisk lagerhanteringsutrustning. Volvos VNR Electric-lastbilar stöder både NFI och dess kunder på deras resa för att nå ambitiösa hållbarhetsmål.

Peter Voorhoeve, vd för Volvo Trucks Nordamerika.
– Genom att delta i Volvo LIGHTS-projektet hjälper NFI till att bevisa att Volvo VNR Electric-lastbilarna kan hantera alla de dagliga utmaningarna godstransporter innebär. NFI fortsätter att vara ledande inom hållbarhet och det märks i allt de gör. NFI inser det omedelbara värdet som Volvos batterielektriska lastbilar ger – inte bara genom eliminerade utsläpp utan också genom att skapa entusiastiska medarbetare som får uppleva att köra dessa elektriska lastbilsmodeller. Vi är stolta över det fortsatta samarbetet med NFI som är en ledare inom innovation och en medkämpe för hållbara transportlösningar, säger han.

Volvos VNR Electric-lastbilar ger inga utsläpp och minskar kraftigt värme, buller och vibrationer vilket möjliggör för den renaste och mest bekväma upplevelsen för föraren.

Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) är en del av California Climate Investments, ett delstatligt initiativ för att minska utsläppen av växthusgaser, stärka ekonomin och förbättra folkhälsan och miljön – särskilt i missgynnade samhällen.

Vill du veta mer om Volvo LIGHTS-projektet, hittar du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-22 09:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifierade Lastbilar NFI Volvo Light Project