Nu har DB Schenkers utökade åkerisamarbete rullat igång

DB Schenker har berättat att de satsar på att komma ännu närmre sina kunder. Anna Hagberg, Head of Network & Linehaul Management på DB Schenker: ”Det här är åkerier som vi samarbetar med redan idag, som vi nu väljer att fördjupa samarbetet med. Det är familjeföretag som växer och det har skapat många nya arbetstillfällen.”

DB Schenker har utökat samarbetet med 14 utvalda åkerier.
– En handfull av dem tar på sig den största delen av volymen, men alla är lika viktiga för att få till helheten. Hela pusslet är lagt och vi har täckt in alla linjer med ny kapacitet. Den lokala förankringen känns också mycket bra. Allt känns stabilt, säger Anna Hagberg på DB Schenker.

Det har varit många och långa förberedelser. Åkerierna får betydligt fler linjer att köra och har förberett sig för detta.
– Nu kör vi igång och vi kommer att justera våra upplägg framåt om det skulle visa sig att det behövs, berättar Anna Hagberg.

Ett åkeri som fördjupat sitt samarbete med DB Schenker, är Smålands Logistik som har 550 anställda varav 50 är nyanställda för att möta det utökade samarbetet, berättar Gunvor Munck Gunvor, vd för Smålands Logistik.

Västbo Transport är ett annat åkeri som utökat samarbetet med DB Schenker.
– Vi är närvarande på den lokala marknaden. Med huvuddelen av medarbetarna stationerade i Smålandsstenar och en egen anläggning med kontor, verkstad, tvätt och uppställningsplats för fordonen här, samt en terminal som vi driver åt DB Schenker, gör att vi är väldigt nära kunderna och kan erbjuda en väldigt god och lokal service som är svårslagen, säger Jacob Axelsson, vd på Västbo Transport.

Den 27 september, startade det utökade samarbetet med åkerierna och DB Schenker är mycket glada och stolta över att alla lastbilar är i rullning.


Om artikeln

Publicerad: 2020-09-29 09:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkerisamarbete Schenker