Bilinspektören: ”Allmänheten har dåliga kunskaper om lastsäkring”

Utmed vägarna i Västmanland tappas det last. Några av de senaste exemplen är stege, hink och matta. Detta uppmärksammar radio P4 Västmanland som intervjuar bilinspektör Roger Ogemar, yrkestrafikgruppen i Västmanland.

Att det finns brister i kunskaperna kring lastsäkring bland tunga yrkesförare har vi tagit upp i ett antal artiklar. Inte lika ofta har vi lyft att bristerna finns även bland allmänheten. Det är samma regler för lastsäkring oavsett om det är en tung lastbil eller om en privatperson ska lasta släpkärran för att åka till tippen.

Radio P4 Västmanland noterade att det utmed vägarna ligger allehanda ting och kontaktade bilinspektör Roger Ogemar för att få veta mer.

I radiointervjun berättar Roger Ogemar om sina erfarenheter av lastsäkring. Han förklarar även vilka påföljder dålig lastsäkring kan få även för privatpersoner.

Intervjun lyssnar du på här.

VBG onspot

Om artikeln

Publicerad: 2020-08-11 09:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Lastsäkring Polis Privatbilister