Ny modell av ”lastbilen” som får köras med moppekort

Nu släpper E-Tron AB en ny modell av det eldrivna arbetsfordonet PRO Litium som fått namnet PRO Litium MAX. Både bredd och längd har utökats och fordonet har utrustats med marknadens största flak inom fordonssegmentet.

E-Tron beskriver den nya modellen som ”ett smidigt, robust arbetsfordon med liten svängradie som passar perfekt i parker, bostadsområden eller trånga gator i city”.

Fordonet är byggt från grunden för att användas som arbetsfordon och är anpassat för nordiska förhållanden. Säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö har varit ledorden under utvecklingsarbetet skriver företaget i ett pressmeddelande.

Förutom flakmodellen så finns PRO Litium MAX i flera utföranden. Bland annat som van med ett skåp helt integrerat i chassit eller en kombinerad variant med både skåp och flak.


Fordonet har en
topphastighet på 30 km/h vilket gör att den får framföras med AM-behörighet eller traktorkort.

PRO Litium MAX har ett kraftigt aluminiumchassi med 10 års rostskyddsgaranti, skivbroms runt om samt litiumbatteri (valbart mellan 5-15 kWh) som standard, med fem års full garanti. Modellen har dessutom en större hytt än föregångarna.

Standardutrustningen inkluderar servostyrning, komfortstolar, ställbar ratt och eluppvärmd fram- och bakruta som håller rutorna fria från imma och is.

På företagets hemsida läser vi att fordonet kan levereras med motorer med effekter mellan 3 och 10 kW. Lastkapaciteten är cirka 1 200 kilo.

Om artikeln

Publicerad: 2020-07-29 09:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsfordon E-Tron AB Elfordon Produktnyheter