UPS Carbon Neutral-paket. Foto: UPS

UPS hjälper kunder att klimatkompensera sina paket under juni

UPS hyllar Världsmiljödagen den 5 juni genom att kompensera koldioxidutsläppen för alla sina paket som skickats med företagets koldioxidneutrala program under juni månad. UPS carbon neutral motverkar de uppskattade utsläppen från paketets frakt genom att köpa certifierad koldioxidkompensation.

För att delta betalar avsändare en liten avgift som används för att kompensera koldioxidavtrycket för paketförsändelsen. När det är gjort matchar UPS avsändarnas kompensationer genom hela juni. Det innebär att klimatkompensationen fördubblas och försändelsen blir ”koldioxidnegativ”.

Frank Jørgensen UPS Nordiska VD.
– Inte bara UPS, utan hela transportbranschen påverkar miljön dagligen och vi måste alla göra vad vi kan för att minska vårt avtryck. Miljöfordon och effektiva bränslealternativ är en del men vi vet också att det finns ett stort intresse från våra kunder för koldioxidneutrala alternativ. Flera kunder i Norden använder redan konsekvent UPS Carbon Neutral för att aktivt skapa grönare transporter och med detta initiativ kan vi nu tillsammans göra ännu större skillnad, säger han.

UPS carbon neutral startades 2010 och kompenserar för mer än 60 miljoner paket varje år, vilket i sin tur motsvarar mer än 100 000 ton utsläpp per år. UPS har också stöttat projekt över hela världen som jobbar med skogsskötsel, upplösningen av deponigas och avloppsrening. UPS koldioxidneutrala fraktalternativ är granskat och godkänt av Société Générale de Surveillance (SGS), ett inspektions-, test- och verifieringsföretag. UPS process för kompensation följer också The CarbonNeutral Protocol.

UPS koldioxidneutrala erbjudande är bara ett av många sätt där företaget hjälper avsändare att minska sin miljöpåverkan. UPS kunder kan också välja mer hållbara alternativ för leveranser hem till dörren och lösningar utformade för effektivare returer. Ett alternativ är att skicka paket via en av företagets många UPS Access Point®-platser, som finns världen över.


Om artikeln

Publicerad: 2020-06-05 11:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Koldioxidkompensation UPS Världsmiljödagen