Förlags AB Albinsson & Sjöberg ställer in ytterligare två event

På grund av covid-19, ställs alltså ytterligare två event in efter en vår präglad av inställda evenemang för många arrangörer. Albinsson & Sjöberg meddelar nu att ytterligare två event som skulle ha genomförts i september ställs in.

Det gäller Trucking Festival som skulle arrangerats på Mantorp Park den 18-19 september samt Skog & Traktor som skulle arrangerats på Emmaboda Flygbana den 11-12 september.

Det är den pågående pandemin och restriktionerna på 50 personer vid allmänna tillställningar som gör att framtiden är alldeles för osäker för att kunna planera och genomföra dessa två evenemang. Det här har även tydliggjorts när inrikesminister Mikael Damberg uttalade sig tidigare i veckan.

Eva-Marie Andersson är vd på Albinsson & Sjöberg.
– Det är ett tufft beslut för oss. Vi såg, på båda eventen, en mycket god införsäljning och kände att vi hade branschen med oss. Men hälsan går före allt annat, säger hon.

Trucking Festival skulle egentligen inte ha genomförts i år, men på grund av att Elmia Lastbil flyttades fram till 2021 valde det Karlskronabaserade företaget Albinsson & Sjöberg tillsammans med Mantorp Park att ändå göra något för branschen.
– Vi såg en bransch som fortfarande, trots pandemin, eftersökte en arena att visa upp sig på. Och då var Mantorp Park det alternativ som kändes mest relevant med tanke på att Trucking Festival genomförs där vartannat år, säger Fredrik Sjöqvist, vd Mantorp Park.

Skog & Traktor, som också ställs in, skulle ha arrangerats på Emmaboda Flygbana den 11-12 september. En branschmässa för skogsnäringen som genomförts vartannat år sedan 2012.

Trots de tuffa tiderna ser Albinsson & Sjöberg ljust på framtiden.
– Eventverksamheten är oerhört viktig för oss och vår målgrupp. Även om just detta år varit annorlunda med ett stort antal inställda event så vet vi att folk vill träffas och socialisera med likasinnade. Vi kommer tillbaka och då även med flera nyheter, säger Eva-Marie Andersson.

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-26 09:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Albinsson § Sjögren Covid-19 Inställda Evenemang Skog & Traktor Trucking Festival