Endast 15 yrkesfordon tillverkade i England i april

Inte helt oväntat, men ändå skarpa siffror om antalet tillverkade yrkesfordon i Storbritannien under april på grund av covid-19.

På grund av pandemin, sjönk tillverkningen av yrkesfordon med 99,3 procent när fabriker tvingades stänga med endast några få fordon kvar som skulle levereras för att avsluta existerande beställningar. Under april uteblev exporter helt.

Även om fordonsproduktionen stoppades, fortsatte många tillverkare att producera reservdelar och andra tjänster för att hålla samhällsviktiga fordon rullande.

Att komma tillbaka till full kapacitet igen, blir en utmaning och för att påskynda en hållbar återhämtning och att säkra jobben för framtiden, kommer man att behöva löpande stöd av regeringen, skriver Transport News.


Om artikeln

Publicerad: 2020-06-04 10:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid-19 Pendemi Yrkesfordon