Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inte med artikeln att göra.

Lastbil och personbil i krock – båda förarna misstänkta för grovt rattfylleri

Under lördagen krockar en lastbil och en personbil vid en bensinstation i Höganäs i nordvästra Skåne. När polisen summerar ärendet konstaterar de att båda förarna var alkoholpåverkade.

Polisen i nordvästra Skåne berättar på sin Facebooksida att en lastbil och en personbil krockat vid en bensinstation i Höganäs under lördagen. Polis tillkallas men när de kommer fram till platsen har lastbilschauffören lämnat platsen till fots.

Alerta ögonvittnen kan dock berätta för lagens långa arm att det går en man längs en väg ”på ett något udda sätt”.

Mannen pekas ut av ögonvittnen och han grips för grovt rattfylleri, smitning från trafikolycka och olovlig körning. Han kunde efter ett tag identifieras som en östeuropeisk medborgare utan fast adress i landet vilket gjorde att han anhölls några timmar senare.

Föraren i det fordon som blev påkört, en man född 1965, blev också misstänkt för grovt rattfylleri. I utredningen kommer en film från en bevakningskamera att användas, skriver Polisen på Facebook.

”Att båda parter är alkoholpåverkade hör lyckligtvis inte till vanligheterna i vårt dagliga arbete.”, skriver Polisen avslutningsvis.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2020-05-08 10:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Höganäs Polis Rattfylleri