Coronatider innebär högtryck på återvinningsstationerna

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) ser sedan en tid tillbaka en kraftig ökning av förpackningar och tidningar i sina flöden och företaget arbetar tillsammans med sina tömningsentreprenörer hårt för att hantera detta så snabbt och effektivt som möjligt.

Samtidigt upplever de just nu också en större mängd sopdumpningar än vanligt. Detta kräver ytterligare insatser och försvårar den ordinarie tömningen, vilket i sin tur påverkar de som kommer till stationen för att återvinna, skriver man på sin hemsida.

Man poängterar att återvinningsstationerna enbart är till för hushållens förpackningar och tidningar. Grovsopor, byggmaterial och annat ska lämnas till kommunens bemannade återvinningscentral.

FTI förklarar att de försöker förutse konsekvenser och mönster och styra om resurser där det är möjligt. Tillsammans med sina tömnings- och städentreprenörer och den egna kundservicepersonalen gör man sitt yttersta för att hantera de ökade flödena under de förutsättningar som råder. Coronaviruset är en enorm utmaning för hela samhället, menar man.

Har coronapandemin inneburit några förändringar i ditt arbete? Skriv ett mejl till Proffs (tips@vagpress.se) eller skriv i kommentarsfältet på Facebook!

Wabco

Om artikeln

Publicerad: 2020-05-12 12:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Återvinning Corona Covid-19