Brittiskt transportföretag: ”Vi kan stå inför ett logistiskt harmagedon”

En ledande person vid ett av Storbritanniens största logistikföretag har sagt att effekterna av Covid-19 skulle kunna innebära att företag står inför "ett harmagedon av likvidationer" och en framtid baserad på "starkast överlever".

Källan som Motor Transport har talat med och som vill förbli anonym, förutspådde att många transport- och lagerföretag med rätt strategi skulle kunna överleva krisen, men för andra blir pandemin ”sista spiken i kistan”.

Några av deras kunder kommer säkert aldrig att kunna öppna sina dörrar igen, sade personen.
– Vissa dagar när jag kommer till jobbet, känns det som att jag är en statist i en katastroffilm. Det här är som krisen 2008 gånger tio, sade källan.

För tre veckor sedan fick företaget signaler från återförsäljare att de var oroliga över att inte ha tillräckligt med lager inför Påsken. Nu bokar de istället av och vill inte ha något på lager.
– Internethandeln håller fortfarande igång, men det kommer att sakta ner och det kan komme att bli ett totalt stopp om frågan kommer upp om huruvida e-handel som inte är livsmedel är att betrakta som väsentlig, säger källan.

Källan sade vidare att de flesta transport- och logistikföretag skulle kunna falla tillbaka på sina lagerintäkter.
– Men om kunderna de lagrar för går i konkurs kommer det att sluta med ett katastrofalt antal likvidationer, varnade källan.

Källan sade också att om RHA:s vd Richard Burnett säger till regeringen att varje åkeri behöver en hjälppaket på 1 miljon pund, skulle det inte få gehör.
– De stora aktörerna kommer att överleva liksom de små som bara har några få lager, säger källan.

Källan beskriver rådande situation lite mer detaljerat och säger att åkerier bör redan nu kontakta de företag de hyr och leasar av och be om uppskov med betalningen.
– De enda pengar man kan lita på idag, är dem man själv har på bankkontot, säger källan.

Vill du läsa hela texten i original, gör du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2020-04-02 10:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid-19 Harmagedon Likvidation Storbritannien