DAF-lastbilsproduktionen rullar igen. Under de senaste fyra veckorna har fabrikerna infört nya åtgärder inom hygien och social distans. Som en försiktighet bär produktionspersonalen nu ansiktsmasker. Foto: DAF Trucks

​Den första DAF-lastbilen lämnar produktionslinjen igen

DAF-fabrikerna i nederländska Eindhoven, belgiska Westerlo och Leyland i Storbritannien, har framgångsrikt startat om sin verksamhet. Under de senaste fyra veckorna har fabrikerna infört nya hygien- och sociala distansåtgärder.

I DAF: s produktionsanläggningar som nämns, har hundratals arbetsstationer utvärderats och justerats. Uppgifterna har separerats, rutter förändrats och arbetsscheman ändrats. Åtgärder har genomförts för att göra det möjligt för arbetare att hålla ett avstånd på minst 1,5 meter och rengöringsprodukter har gjorts allmänt tillgängliga. Som en försiktighet bär produktionspersonalen nu också ansiktsmasker.

Harry Wolters, DAF-president, säger att man för tillfället är mindre bekymrade över produktionssiffror.
– Istället är säkerheten för DAF- och Leyland Trucks-anställda vår högsta prioritet. Det är därför produktionsvolymen fortfarande är relativt låg. Vi kommer bara att öka produktionen när det väl är säkert att göra det. Vi är mycket glada över att vi är i stånd att förse våra kunder med lastbilar igen eftersom transport spelar en viktig roll för att samhället ska fungera väl, säger han.

Därför har DAF under de senaste veckorna maximerat sina ansträngningar, tillsammans med sitt återförsäljarnätverk, för att tillhandahålla service och delar till sina kunder. Exempelvis hölls alla DAF:s verkstäder öppna och kundservicen var tillgänglig dygnet runt. Så kommer det att fortsätta vara.

Om artikeln

Publicerad: 2020-04-27 10:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Corona Covid-19 DAF Trucks Harry Wolters