Stefan Olsson driver macken, och ombudet, Preem i Simrishamn - och är vardagshjälte. Foto DB Schenker Stefan Olsson driver macken, och ombudet, Preem i Simrishamn - och är vardagshjälte. Foto DB Schenker

Stefan kör hem paket till de som inte vågar gå ut

Möt vardagshjälten och Preemägaren Stefan Olsson. Som varje måndag och torsdag sätter sig i bilen och kör ut de paket som kommit till hans ombud - och som inte kan hämtas ut i dessa coronatider.

Även om det troligtvis är säkrare att handla på nätet istället för i en vanlig butik, krävs inte sällan att köparen måste ta sig till ett ombud för att hämta sitt paket. Stefan Olsson driver en Preemstation i Simrishamn och är dessutom ombud för Schenker. Han drar sitt strå till stacken för att hjälpa personer som antingen sitter i karantän eller som helt enkelt vill undvika sociala kontakter under den pågående pandemin.
– Hittills har vi bara delat ut tio paket och alla har varit till äldre som inte har vågat gå ut. De har blivit jätteglada, säger Stefan.

Även om det innebär extra arbete för honom så ser han flera fördelar med sin insats.
– Det känns bra att vi gör vad vi kan, och jag får ju möta kunder på ett helt annat vis, lägger han till.

Hur kom du på idén att börja köra ut paket?
– Kunder hörde av sig och frågade, då insåg vi att det finns ett behov. Så nu kör vi på så länge det finns en efterfrågan. Vi får se hur länge det blir.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-30 11:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Corona Covid-19 DB Schenker Distribution Paketombud Preem